Hlavní obsah

Když sdílíte lože se sobcem

Novinky, Eliška Fischerová

Milování, během kterého hrajete submisivní (podřízenou) roli, může být vzrušující a zábavné. Pokud se ale stane pravidlem, že váš partner myslí při sexu jenom na své potřeby, pak pravděpodobně uléháte do lože se sobeckým člověkem.

Foto: Profimedia.cz

Při milování nezapomínejte na potřeby své polovičky.

Článek

Všichni víme, že sex je o dvou lidech. I proto je důležité, aby partneři při milování nezapomínali na potřeby své polovičky.

Bohužel, u některých párů má hlavní slovo partner, který určuje nejen tempo sexu, ale také jeho celkovou podobu. Podle čeho poznáte, že je váš partner opravdovým sobcem?

1. Všechno nechá na vás

Pokud váš partner pravidelně vyžaduje orální sex, a zároveň ho na oplátku nedopřává vám, pak je evidentní, že se soustředí pouze na vlastní potřeby.

„Sobeckého partnera poznáte tak, že leží v posteli a čeká, až podniknete první krok a vytvoříte intimní atmosféru,“ říká sexuální terapeutka Jenni Skylerová.

Nebezpečí, jež v sobě ukrývá vztah se skrytým narcistou

Vztahy a sex

Pro sobecké partnery také platí, že zcela přehlížejí předehru tvořenou vzájemnými doteky nebo mazlením.

„V každém případě je důležité, abyste si s partnerem o tomto problému promluvila a řekla mu, co během sexu potřebujete a čeho se vám nedostává,“ doporučuje Skylerová pro Well and Good.

2. Čas na rychlovky

Není nic špatného na tom, když se čas od času oddáte rychlému sexu. Problém nastává v momentě, kdy partner vyžaduje pouze rychlovky, což opět dokazuje, že v posteli myslí výhradně na sebe.

„Určitě můžeme mluvit o sobectví ve chvíli, kdy váš partner má vlastní postelový program a naprosto přehlíží, co chcete vy,“ říká Skylerová.

Podle jejího názoru bude nejlepší, když se partnera na rovinu zeptáte, kam v posteli spěchá a proč si nemůžete společně vychutnat pomalé milování.

3. Zaměřuje se pouze na to, co ho baví

Sobeckému partnerovi je jedno, jestli zbožňujete dlouhou předehru nebo nedáte dopustit na polohu lotosu. Dokonce ho ani nezajímá, co během sexu cítíte.

„Takový partner zcela zapomněl, že sex je o vzájemném potěšení a aktivním naslouchání,“ říká Skylerová.

Pokuste se partnerovi krok po kroku ukázat i další možnosti milování, které jsou příjemné pro vás pro oba.

Útěkáři, kteří jen berou, ale nic nedávají

Vztahy a sex

4. Cítí nárok na sex

„Sobeckého partnera rozhodně poznáte podle toho, že si nárokuje sexuální aktivity. V praxi to znamená, že vás partner nutí do sexu i ve chvílích, kdy nemáte na milování náladu,“ tvrdí sexuální terapeutka.

Podobné chování je obzvláště nebezpečné, a proto je důležité, abyste partnerovi jasně stanovila hranice, které nemůže překročit. Je naprosto vyloučeno, aby vás partner nutil k sexu či jiné sexuální aktivitě.

5. Nesnese kritiku

Je důležité, aby partneři o sexu otevřeně mluvili a nebáli si navzájem sdělit své potřeby a přání. Sobečtí partneři ale neradi slyší kritiku a je pro ně zcela běžné, že vaše názory smetou ze stolu.

„Obvykle na vaši nespokojenost zareagují hněvem nebo vlastní obranou,“ tvrdí sexuální terapeutka a dodává, že jejich reakce pramení z vnitřní nejistoty, která se bohužel projevuje právě sobeckým jednáním.

Podle Skylerové vás čeká ještě dlouhá cesta, během které budete s partnerem čelit mnoha výzvám. V tomto ohledu ale záleží na partnerovi, a především na tom, zda si své sobecké chování uvědomí. Pokud to bude jenom trošku možné, zkuste se s partnerem domluvit a společně navštivte odborníka, který vám podá pomocnou ruku.

Reklama

Související témata:

Související články

Usmiřovací sex: Dobrý, nebo špatný nápad

Na jedné straně jste plná hněvu, na straně druhé máte pocit, že právě milování je to jediné, co po náročné hádce potřebujete. Pokud patříte k ženám, které po...

Výběr článků

Načítám