Hlavní obsah

Když peníze brání v rozchodu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle nejnovější britské studie je každý pátý jedinec uvězněn ve vztahu jen kvůli penězům. I když už vztah nefunguje, rozchod je oddalován, dokud se alespoň z části finanční záležitosti nevyřeší. Partneři spolu totiž dost často sdílí nejen účty, ale i hypotéky, nejrůznější úvěry, a tak případný rozchod neznamená jen emocionální zátěž, ale i finanční.

Foto: Profimedia.cz

Každý pátý jedinec je uvězněn ve vztahu jen kvůli penězům.

Článek

Odborníci za velmi znepokojivé považují přiznání čtvrtiny lidí, že zůstali ve vztahu i déle než tři roky poté, co byli rozhodnuti, že s tím druhým už žít nechtějí. Přičemž ani další dvě třetiny z dotazovaných na tom nebyly o moc lépe, jelikož v takovém vztahu setrvaly minimálně rok.

V nefunkčních vtazích přitom nejčastěji zůstávají mladí lidé ve věku 25 - 34 let.  Z pohledu odborníků je to dáno i tím, že tato věková kategorie je nejvíce zatížená pohledem na svou budoucnost. Představa rodiny tak mnohé páry žene do budování společné domácnosti, což vyžaduje často množství peněz, které si ještě nejsou sami schopni vydělat a ušetřit. Svou situaci tedy řeší nejrůznějšími půjčkami či hypotékami.

„Paradoxně zpřetrhat finanční vazby je pro partnery mnohem těžší než učinit rozhodnutí po emocionální stránce,” dodává pro Daily Mail odborník přes vztahy Ian Williams.

„Vše má své opodstatnění. Když se finance vymknou kontrole, lidé se často dostávají do dluhových pastí, proto se z finančního pohledu vyplácí oddalování rozchodu, a to až do okamžiku, kdy dotyční opět získávají kontrolu nad svými penězi. Z pohledu partnerství je to ale samozřejmě špatně,” dodává Williams.

Reklama

Související články

Emocionální nevěra je neustále na vzestupu

Vztah bez sexu může být stejně intenzivní jako ten sexuální. Proto i nevinný flirt může mít pro vztah katastrofální důsledky. Podle doktorky Shirley Glassové...

Výběr článků

Načítám