Hlavní obsah

Kdy jsou ženy pro muže nejpřitažlivější

Novinky, ema

Kdy je žena pro muže nejatraktivnější? Mnoho studií i vědců spekulovalo o tom, že na přitažlivost mohou mít vliv různé okolnosti, typ a způsob oblečení, gestikulace, nebo dokonce i dikce potencionálních milenců. Další z mnoha studií ovšem poukázala na to, že vliv by kromě jiného mohl mít i alkohol.

Foto: Profimedia.cz

Nejatraktivněji prý působí lidé poté, co si dopřejí jeden alkoholický nápoj.

Článek

Pouze jeden alkoholický nápoj může pomoci k tomu, abychom byli více atraktivní pro opačné pohlaví, tvrdí studie v časopise Alcohol and Alcoholism, již uveřejnil server womenshealthmag.com.

Ke studii bylo přizváno čtyřicet běžných sociálních konzumentů. Ti studují či studovali na univerzitě v Bristolu a souhlasili s tím, že poskytnou tři své fotografie. První z nich byla pořízena za střízliva, druhá poté, co dotyčný požil jeden alkoholický nápoj, a poslední fotografie zachycovala člověka, který vypil dva alkoholické nápoje.

Poté separátně oddělená skupina, která žádný alkohol nepožila, hodnotila fotografie a především se zaměřovala na to, jak moc jsou pro ně dotyční atraktivní. Fotografie těch, kteří vypili jeden alkoholický drink, byly přitom vyhodnoceny jako nejvíce atraktivní, hned potom následovaly fotky za střízliva. Poslední, nejméně atraktivní příčku obsadily fotografie, na kterých byli vyobrazeni ti, kteří vypili dva alkoholické nápoje za sebou.

Po malém množství alkoholu vypadáme zdravější

Znamená to tedy, že má na lidské vjemy vliv, když požijeme alkohol? Vědci se domnívají, že je to důsledek rozšíření krevních cév. Ukázalo se, že konzumace alkoholu způsobuje zvýšení průtoku krve v tělním oběhu, což má za následek typické zčervenání nebo zrůžovění kůže. V případě alkoholu je tento jev často spojován se zčervenáním tváří, dekoltu nebo například uší. Podle odborníků také díky tomu vypadá člověk zdravější a právě po pouhé jedné sklence něčeho alkoholického už kůže může začít lehce červenat.

Pravděpodobně i malé množství lihovin ve tváři způsobí to, že se uvolní stresem stažené svaly a člověk pak vypadá více relaxovaně a pozitivně. Zkrátka z výsledku studie vyplynulo to, že pouhá jedna sklenička vína pomůže člověku uvolnit se a navázat důvěrnější vztahy. Jakmile ale alkohol přesáhne únosnou mez, může si dotyčný spíše uškodit.

Na druhou stranu v reálném světě, kdy se dva lidé potkají v baru nebo u skleničky alkoholu, tento aspekt nelze aplikovat, jelikož oba dva lidé alkohol popíjejí a test byl proveden, když byl jeden z páru střízlivý. Každopádně i z toho se dá odvodit velmi důležitý poznatek, a to že méně je někdy více.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám