Hlavní obsah

Každý druhý muž se podívá ženě nejdřív do výstřihu, pak až na tvář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Začalo to dlouhým pohledem z očí do očí... Pokud takto vypadalo vaše seznámení s partnerem, jste jedna z mála. Nové experimentální výzkumy monitorující pohyb očí mužů při prvním setkání s ženami totiž dokazují, že jen minimum pánů pohlédne ženě nejdříve na obličej. Naprostá většina míří přímo do dekoltu a zůstává tam dlouho.

Foto: Profimedia.cz

Muži nemohou od dekoltu odtrhnout zrak.

Článek

První pohled mířený na ženská ňadra se týká 47 procent mužů, kolem 33 procent pánů se nejdříve podívá na pas a boky, zatímco jen kolem 20 procent mužů zamíří svůj první pohled na obličej ženy.

Jenže i když se podívají ženě do tváře, dlouho tam nevydrží. Analýza pohybu očí mužů prokázala, že nejdéle zůstává pohled upřený právě při pohledu na ňadra. Podle novozélandských autorů studie je to jev evoluční, tedy v mužích vypěstovaný přírodním výběrem. Větší ňadra, útlý pas a široké boky jsou symbolem vysoké hladiny estrogenu a tedy i vyšší plodnosti.

„Muži se dívají často na prsa především proto, že jsou jednoduše esteticky velmi příjemná, bez ohledu na jejich velikost,“ dodávají autoři studie z University of Wellington.

Podle analýzy studie se ženy vůbec nemusejí trápit nohama od kolen dolů a pažemi, na ně muži koukají jen minimálně. Nevěnují jim téměř pozornost.

Anketa

Kam se podle vás muž ženě nejprve podívá?
Do očí
17,1 %
Do výstřihu
68,8 %
Na zadnici
10,8 %
Jinam
3,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2577 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži mají raději polibky vlhké, ženy dlouhé

Ženy i muži se líbají se stejnou ochotou. Nelze říct, že by v oblibě líbání byly mezi pohlavími rozdíly. Diference je možné spatřovat spíše v kvalitě polibku...

Muži po polibku téměř vždy očekávají sex

Muži i ženy vnímají líbání jako velmi intimní záležitost související se sexualitou. Obě pohlaví také přikládají líbání ve svém životě velký důraz, ovšem tady...

Výběr článků

Načítám