Hlavní obsah

Jak poznáte, že máte kvalitní sexuální život

Novinky, Eliška Fischerová

Spokojený sexuální život a intimita hrají v dlouhodobém vztahu zásadní roli. Není tedy divu, že mnoho lidí zjišťuje, zda jejich sexuální aktivita odpovídá standardu a zásadně nevybočuje ze statistik. Odbornice na vztahy Lori Bizzocová proto nabízí šest ukazatelů kvalitního sexuálního života, které odhalí skutečnou pravdu.

Foto: Profimedia.cz

Šest ukazatelů kvalitního sexuálního života

Článek

Už jste se někdy sama sebe zeptala, jak hodnotíte svůj sexuální život na stupnici od 1 do 10? Pokud ano, pak jste své sexuální zkušenosti pravděpodobně porovnávala se zážitky svých kamarádek.

Odbornice na vztahy Lori Bizzocová ale tvrdí, že v tomto ohledu bychom se neměly porovnávat s ostatními. Podle jejího názoru totiž neexistuje ideální počet promilovaných nocí, který by zaručoval, že žijete kvalitním sexuálním životem. Naopak říká, že bychom k tomuto tématu měly přistupovat se selským rozumem.

„Pokud jste se svým partnerem spokojená a sex vás stále baví, pak je jasné, že máte kvalitní sexuální život,“ tvrdí Bizzocová. V případě, že si kvalitou svého sexuálního života stále nejste jistá, nabízí několik vodítek.

Důvody, proč partner ztrácí chuť na sex

Vztahy a sex

1. Zajímáte se o partnerovy potřeby

Pravdou zůstává, že v kvalitním sexuálním životě se neustále něco děje. To je dáno také skutečností, že se zajímáte o potřeby svého partnera. „Pokud máte skvělý sexuální život, pravděpodobně věnujete pozornost potřebám svého partnera, a partner se naopak zajímá o vaše potřeby,“ říká Bizzocová.

I když by se mohlo zdát, že jde o samozřejmost, opak je pravdou. Obzvláště v dlouhodobých vztazích zapomínají partneři o svých potřebách komunikovat. Následně je sex stereotypní a nudný.

„Snažte se neustále komunikovat o sexuálních fantaziích, touhách nebo experimentech,“ doporučuje odbornice na vztahy.

2. Hýříte sebeláskou

Pořídila jste si dneska sexy selfie? Řekla jste si, že vám nová rtěnka doopravdy sluší? Nebo se cítíte dobře v upnutých šatech? Pokud oplýváte sebeláskou, pak je pravděpodobné, že je váš sexuální život na vzestupu.

„Lidé se skvělým sexuálním životem opravdu milují sami sebe a své tělo. Zároveň se nebojí zkoušet nové věci, a to nejen v posteli,“ říká Bizzocová a dodává, že sebedůvěra je to nejlepší, co si s sebou do postele můžete vzít.

„Pokud máte v posteli jistotu, pak si sexuální zážitek doopravdy užijete,“ tvrdí odbornice na vztahy pro Bustle.

Naučte se milovat samu sebe takovou, jaká jste

Vztahy a sex

3. Plánujete si sex

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde spíše o negativní záležitost. Bohužel, v současné době je pro mnoho vytížených párů nemožné, aby se milovaly spontánně a neplánovaně.

„Nevnímejte plánování sexu negativně. Většina lidí si na sex neumí udělat čas, a najednou zjistí, že od posledního milování uběhly týdny,“ vysvětluje Lori Bizzocová.

Pokud je vám tento scénář povědomý, vezměte věci do svých rukou a sex si naplánujte. „Udělejte ze sexu něco, čeho se celý týden nemůžete dočkat,“ dodává Bizzocová.

4. Cítíte se dobře

Občas jsou věci jednodušší, než vypadají. „Pokud se cítíte šťastně, máte lehký krok a nestresujete se maličkostmi, pak pravděpodobně máte kvalitní sexuální život,“ říká odbornice na vztahy Lori Bizzocová.

Zaměřte se tedy na svou intuici, která vám jistě odhalí, zda je váš sexuální život kvalitní.

Nejčastější ženské a mužské postelové fantazie

Vztahy a sex

5. Zkoušíte nové věci

Misionářská pozice sice může být zprvu zábavná, avšak po nějakém čase se promění v nepříjemnou rutinu. „Pokud patříte k párům, které se rutině zuby nehty vyhýbají a nebojí se v ložnici experimentovat, pak před sebou máte jasný důkaz, že je váš sexuální život naplněný,“ říká odbornice.

Na druhou stranu je dobré vědět, že proti nudnému sexuálnímu životu můžete vytasit hned několik zbraní. „Hraní rolí či sexuální hračky přinášejí do ložnice zcela novou úroveň vzrušení. Pokud se těmto věcem oddáte, pak už se nemusíte o svůj sexuální život nadále strachovat,“ dodává.

6. Nikdy nemáte dost

Dokážete si představit, že byste se s partnerem milovala celou noc? Máte štěstí, neboť to vypadá, že jste se svým sexuálním životem doopravdy spokojená. „Pokud zjistíte, že v posteli nikdy nemáte dost, pak jde o důkaz, že váš vztah je zdravý a šťastný,“ dodává Bizzocová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám