Hlavní obsah

Jak poznáte, že máte expřítele stále pod kůží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchod je velice emotivní záležitost, ať se partneři rozejdou v dobrém či ve zlém. Vždy jde o ztrátu pro oba, se kterou není lehké se vyrovnat. Emocionální trauma z rozchodu se může u někoho podobat až fyzické bolesti. Dobrá zpráva je, že každá bolest a trápení jednou pomine. Existuje několik jednoduchých znamení, podle kterých poznáte, že jste se s rozchodem ještě zcela nesrovnali.

Foto: Profimedia.cz

Vždy je dobré se vypovídat například kamarádům, kteří mohou vaši bolest sdílet.

Článek

Počítáte dobu, kdy nejste spolu

Přesně víte, kolik je to dnů, týdnů a měsíců, co jste se rozešli. Přesně si vybavujete, jak proběhl váš poslední rozhovor a přijde vám to, jako by to bylo včera a ne několik měsíců. Důležité je přestat se zabývat minulostí, jít dál a časem si ani nevšimnete, že jste přestali počítat a už uběhl rok, dva a všechno je za vámi, jak uvádí server womensday.com.

Vzpomínáte na váš vztah

Neustále si vybavujete detaily z vašeho vztahu. Vzpomínáte, co jste spolu prožili, různé dovolené, večeře při svíčkách, oslavy a další momenty, což je základní chyba, která nasvědčuje tomu, že se s rozchodem vyrovnáváte jen velmi těžko. Zkuste se vypovídat kamarádům nebo odborníkům, kteří vám pomohou bolest sdílet. Pokud budete cítit podporu okolí, pomůže vám to jít dál a pomalu začít brát váš bývalý vztah jen jako hezkou vzpomínku.

Pouštíte si „vaší“ písničku stále dokola

Stále dokola posloucháte „vaší“ písničku, při které jste si dali první pusu, poprvé se milovali nebo si jí prostě pouštěli při různých pěkných situacích. Tím si však jen drásáte nervy a trápíte se. Takže CD s „vaší“ písničkou musíte dát do krabice, kterou uložíte hodně hluboko do skříně.

Jste škodolibí

Nejenže každý den čtete svůj horoskop, ale dokonce se nikdy neopomenete podívat i na horoskop své bývalé lásky. A vždycky vás trochu škodolibě potěší, když si můžete přečíst, jak má bývalá láska v horoskopu napsáno něco negativního. Zkuste se vyvarovat škodolibosti či jakékoli pomsty a svou zlost si vybít jiným způsobem, kdy se odreagujete a zapomenete.

Zjišťujete informace

Stále máte svého bývalého na Facebooku a nechcete ho vymazat ze seznamu přátel. Není však dobré den co den sledovat, co váš bývalý změní na svém profilu. Koho si přidá do přátel nebo kdy změní svůj status, podle kterého poznáte, zda má vztah či ne. Nejlepší alternativou je vymazat si svého bývalého ze všech profilů a vyvarovat se jakéhokoli zjišťování informací u přátel nebo známých. Tím si pouze jitříte rány a rozhodně nepomáháte procesu léčení.

Mučíte se prohlížením fotek, videí atd.

Máte stále doma nějaké věci své bývalé lásky nebo si neustále prohlížíte společné fotky? Tím jen ubližujete sami sobě. Stejně jako není ideální svého expartnera uhánět neustálými SMS zprávami nebo maily, ať si přijde pro své věci jen proto, že v tom spatřujete příležitost, jak ho znovu vidět. První krok, který musíte udělat je sbalit veškeré jeho věci a nejlépe mu je po někom poslat. To samé udělejte se všemi fotkami, dárky a dalšími věcmi, které nejlépe někam založte a nemějte je na očích.

Nutně sháníte nového partnera

Křečovitě se snažíte s někým seznámit buď s myšlenkou, že vám pomůže zapomenout na bývalý vztah, nebo že tím vyvoláte u svého bývalého žárlivost. Pokud navíc již od počátku srovnáváte svůj nový vztah s tím starým, pak je odsouzen rovnou k zániku. Dopřejte si čas, kdy budete sami, srovnáte se v klidu s rozchodem a pomalu se začnete scházet s novými lidmi a chodit na schůzky, protože chcete, ne proto, že váš bývalý partner někoho má a vy se mu musíte honem rychle vyrovnat.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyrovnat se s rozchodem není jednoduché

Zřejmě nikoho alespoň jednou v životě nemine nepříjemný životní okamžik v podobě rozchodu. Nejhorší variantou je, když je rozhodnutí o ukončení vztahu...

Výběr článků

Načítám