Hlavní obsah

Jak muži naznačit, že se vám líbí

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se týče seznamování, byly již několikrát sepsány jisté zaručené způsoby, jak muž pozná, že s ním žena flirtuje a že se jí líbí. I tak ale někteří pánové letmé doteky nebo pohrávání si s vlasy nerozklíčují správně. Jak tedy upoutat mužovu pozornost a dát mu jasněji najevo, že vám není lhostejný?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Samozřejmě, nejjistější cestou je dotyčnému sdělit napřímo, že se vám líbí. Jenže ne všechny ženy jsou tak odvážné, a navíc, ne všem pánům by takové přímé vyznání imponovalo.

Snadnější, a možná i zábavnější jsou ne tak přímé náznaky, u kterých sice možná bude trvat delší dobu, než je dotyčný rozklíčuje, ale pokud jich budete kombinovat více najednou a opakovat je, jistě to dojde každému muži.

Manuál flirtování pro moderní ženu

Vztahy a sex

Ještě předtím je ovšem dobré si také zjistit, zda je na tom dotyčný s city alespoň trochu podobně. Uhánět někoho, kdo opravdu nemá zájem, nebo je zadaný, je totiž dost velká ztráta času.

„Věnuje vám svůj čas? Ptá se na věci z vašeho života? Dívá se vám do očí, naklání se k vám? Pozve vás na rande?“ to jsou jen některé z náznaků, že jeho city k vám nejsou obyčejné, vysvětluje na svém blogu vztahová koučka Ronnie Ann Ryanová.

Pak už je tedy prostor dát jasně najevo, že i on vám není lhostejný. Jak na to?

Zvyšte fyzický kontakt

Není třeba se hned někomu věšet kolem krku, a ani by to nejspíš nemělo kýžený účinek. Místo toho raději vsaďte na delší objetí, než u vás bývá zvykem, případně na polibek na uvítanou či rozloučení. Jakékoli prolomení osobního prostoru je dobrý začátek.

Co se odehrává v mozku, když flirtujeme

Vztahy a sex

Kupte mu pití

Už dávno neplatí, že společenská pravidla striktně zakazují ženě udělat první krok. Pokud se vám líbí, proč byste mu nemohla poslat třeba nějaký drink na seznámení?

Pochvalte jeho vzhled

Muži milují chválu a komplimenty. Určitě tak ocení, když pochválíte jejich vzhled.

Komplimenty, které muže ve vztahu vždy potěší

Vztahy a sex

Napovězte mu svým vzhledem

Existuje jeden prokazatelný způsob, jak upoutat pozornost – vše je o vzhledu. Pokud víte, že budete v jeho blízkosti, oblečte si sexy šaty, vsaďte na romantický make-up a upravené vlasy. A dejte mu najevo, že to děláte i kvůli němu.

Pořiďte si společnou fotografii

Skvělým způsobem, jak se přiblížit k muži, který se vám líbí, a dát mu to najevo, je i pořízení společné fotografie. Pokud mu to nebude vadit, můžete ji i zveřejnit na sociálních sítích – třeba s dovětkem, jakého báječného muže jste potkala.

Oční kontakt

O očním kontaktu je známo, že je sbližovacím prostředkem. Pokud mu budete věnovat plnou pozornost a dívat se mu při rozhovoru do očí, dáte mu najevo svou plnou ochotu naslouchat. Pokud vám to oplácí, jste na dobré cestě. Následně můžete přidat jemné doteky.

„Jakmile zachytíte jeho pohled, dívejte se mu do očí 2-3 sekundy. Pak se elegantně odvraťte,“ radí postup Ryanová. „O několik minut později to zkuste znovu a k tomu se usmějte. Pokud bude mít zájem, pozná, že i vy jste otevřena seznámení,“ dodává.

Jak vztahy mění naše chování

Vztahy a sex

Naznačte zájem jeho přátelům

Pokud muž vaše dosavadní náznaky stále nechápe, zkuste to přes jeho přátele. Jemně se jich vyptávejte, jaký je, co má rád, jaké má záliby. Pokud si vaše vyptávání vyloží správně, jistě mu o tom dají rychle vědět.

Reagujte na jeho vtipy

Zasmát se vtipům, které vypráví, je jednoduchým způsobem, jak dát najevo svůj zájem. Čiňte tak ale opravdu jen ve chvíli, pokud jste přesvědčena, že se vám jeho styl humoru opravdu líbí a chcete mu to dát najevo. Přetvářka by mohla spíše uškodit.

Ženské chování, které muži velmi ocení

Vztahy a sex

Zkuste tanec

I společné pohupování v rytmu oblíbené hudby může být skvělým seznamovacím tipem. A nemusíte u toho předvádět žádné super těžké taneční kreace. Někdy stačí vzájemná blízkost, letmé doteky a úsměvy.

Buďte sebevědomá

Muži mají rádi sebevědomé ženy, a to i při flirtování. Dejte mu najevo, že někoho hledáte, ale netlačte příliš. Pokud projeví zájem, nechte ho, aby udělal první vážnější krok.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč je polyamorie na vzestupu

V posledních letech přibývá párů, které mění zajeté monogamní pořádky a experimentují s polyamorními vztahy. I když je ve společnosti polyamorie stále jedno...

Výběr článků

Načítám