Hlavní obsah

Jak dlouho trvá, než člověk pozná, že našel toho pravého

Ženy jsou v odhalování toho pravého mnohem rychlejší než muži. Z nového britského výzkumu vyplynulo, že potencionálního partnera poznají za devadesát sekund. Přesně tolik jim stačí při prvním setkání, aby se rozhodly, zda se z dotyčného jednou může stát partner. Mužskému mozku tento proces trvá déle. Potřebuje na to v průměru pět minut.

Foto: Profimedia.cz

Muži jsou mnohem trpělivější a dávají ženám větší prostor udělat první dojem.

Článek

Muži jsou tedy mnohem trpělivější a dávají ženám větší prostor udělat první dojem. Sami však musejí být velmi ostražití a připravit se na to, že ke konci druhé minuty je většinou rozhodnuto.

Pro ženy je nejdůležitější především osobnost, na tom se shodnou čtyři z deseti žen, podle nichž je to důvod jít na další rande. S tím souhlasí ale méně než tři muži z deseti. Polovina pánů půjde na druhé rande především kvůli vzhledu neznámé kandidátky na post partnerky. Tohle je přitom rozhodující jen pro sedmatřicet procent žen.

„Vždy je důležité věřit svým instinktům a umět to odpískat. Srdce obvykle ví, co chce, pokud se necítí dobře, pak to zřejmě není ono,“ tvrdí Luke Pomaro ze seznamky DateWithaMate.com, která provedla průzkum u dvou tisíc dospělých Britů. Z něj vyplynulo, že k rozhodnutí, zda je muž vhodný kandidát na partnera, stačí ženám minuta a půl. Pánové ke stejnému rozhodnutí o potencionální partnerce potřebují v průměru minut pět.

Reklama

Související články

Muži jsou dnes prudérnější než ženy

Ženy odhazují stud mnohem dříve než muži. A přestává být pravdou, že pro ně sex není tak důležitý, jako láska a zamilovanost. Jak vyplynulo z britského...

Výběr článků

Načítám