Hlavní obsah

I kondomy mohou být sexy

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování s kondomem mnoho lidí vnímá pouze jako nutnost, která je ochrání před nechtěným těhotenstvím a pak také pohlavně přenosnými chorobami. Dost často si pak stěžují, že milování s ním, není tak úžasné jako bez něj a raději volí jinou formu antikoncepce. Podle odborníků je to ale škoda, i při milování s kondomem lze zažít plno zábavy, ale i maximálního sexuálního vzrušení.

Foto: Profimedia.cz

Každému muži, ale i ženě vyhovuje jiný typ kondomu.

Článek

Kondomy plní mnohdy stejnou funkci jako u fotbalistů chrániče. Neomezují je, přičemž jim dovolují hrát tvrději a s větším nasazením bez hrozby zranění. Pokud si jedinec dokáže vybrat pro něj ideální kondom, naučí se ho ve vhodnou chvíli správně nandat, tak ani pro něj to nemusí být větší omezení. Naopak časem lze i tyto okamžiky proměnit v sexy hravou záležitost. Poradíme vám jak na to.

Začneme s tím, jak si vybrat z množství nabízených kondomů ten ideální pro vás, jaké jsou možnosti na trhu, budeme pokračovat jednoduchou technikou nasazování kondomu a nakonec radami, jak při tomto aktu experimentovat a zvýšit sexuální prožitek.

Volba kondomu

Na trhu je dnes k dostání obrovské množství kondomů. A nejde jen o tvar, barvu a vůni, ale i velikost, tloušťku či obsah přídavných látek.

Každému muži, ale i ženě vyhovuje jiný typ, proto je velmi důležité nekoupit ten nejlevnější či nejsnáze dostupný kondom, bez jistoty komfortu. Ideální je tedy zajít do specializovaného obchodu a koupit si sety obsahující hned několik typů k vyzkoušení.

Kondom by totiž měl naprosto dokonale sedět. Proto se vyrábí hned v několika velikostech, a to nejen kvůli délce, ale i obvodu či tvaru penisu. Pokud kondom nesedí, není ohrožena jen bezpečnost styku, ale především komfort obou partnerů.

Výrobci dnes myslí opravdu na vše. K dostání jsou na trhu například i kondomy bez latexu, a tedy vhodné pro alergiky. Jsou vyráběny ze syntetických látek, nejčastěji z polyuretanových vláken. Na rozdíl od běžných kondomů mohou být používány i spolu s olejovými lubrikačními gely.

Kondomy, které jsou dnes k dostání:

  • klasické
  • bez latexu
  • extra bezpečné
  • ultra jemné
  • vroubkované, proužkované
  • aromatizované
  • extra malé (úzké)
  • extra velké (široké)
  • prodlužující styk
  • hřejivé, chladivé
  • urychlující vyvrcholení ženy
  • se zeštíhlujícím efektem
  • svítící ve tmě apod. 

Pozor na spermicid - mnohé kondomy obsahují spermicidní látky, které ale dost často dráždí vaginální sliznice a vytváří na nich mikrooděrky, které mohou jednak zvýšit rizika infekce, ale také způsobit, že milování ženě není vůbec příjemné.

Lubrikanty - některé kondomy mohou obsahovat chemické lubrikanty s glycerinem a sladidly, které mohou též způsobit ženě problémy. Podle odborníků mohou stát za kvasinkovými infekcemi.

Jak nasadit kondom

Při nasazování kondomu někteří lidé zažívají dost trapné chvilky. Samozřejmě ne každý je zručný a vše zvládá s nadhledem či humorem, ale vše je otázkou praxe. Funguje to stejně jako u jakékoliv jiné činnosti, čím víc člověk cvičí, tím je vše snazší.

V každém případě nikdy při nasazování kondomu nespěchejte a počkejte až po předehře, na skutečně ztopořený penis a samozřejmě maximální uvolnění partnerky. S nasazováním kondomu může v rámci předehry pomoci partnerka, ale nemusí. Pokud si jej muž nasazuje sám, je dobré přitom s partnerkou komunikovat - zalichotit jí či říct jí pár vzrušivých slov. Tak abyste hned po nasazení kondomu mohli přejít k samotnému milování.

Jak postupovat

  • zkontrolujte datum spotřeby
  • po otevření balíčku zkontrolujte kondom - pokud si při otevírání balíčku pomáháte zuby, můžete kondom poškodit. Kondom by měl být měkký a pružný, pokud je lepkavý, tuhý či příliš křehký, tak jej raději vyhoďte.
  • podívejte se na stočený okraj kondomu - válcová hrana by měla být na vnější straně kondomu
  • pokud chcete použít lubrikant, pak jej vkápněte na vnitřní špičku kondomu - tak aby se usnadnilo nasazení a zároveň nedošlo k podráždění té nejcitlivější části penisu. Vždy byste se měli ujistit, že je po nasazení stáhnuta předkožka. 
  • kondom přiložte na špičku penisu a pomalu srolovávejte kondom dolů - je důležité minimalizovat vzduch zachycený ve špičce kondomu - minimalizuje se tak riziko zlomení a zároveň se tak zvýší potěšení.
  • na závěr kondom lehkým dotekem vyhlaďte
  • po ejakulaci vždy držte kondom, aby z penisu sám od sebe nesklouzl a neuvízl v pochvě

Jak zvýšit prožitek

Ačkoliv to k tomu vybízí, nikdy nenandávejte kondom pomocí úst - zuby jednak mohou kondom poškodit, ale také jej nedokážou nikdy zcela vyhladit, a tak v kondomu zůstávají vzduchové bubliny.

Po nasazení kondomu nezapomínejte penis pevnými tahy přivést zpět do maximální erekce. Ideálně tak čiňte tahy seshora dolů.

Nezapomínejte na žalud penisu - i ten můžete skrz kondom výborně dráždit a oddálit tak samotný pohlavní styk.

Ozvláštnit milostný akt může kondom s vroubky či ve zvířecím tvaru, ale také s chladivým či hřejivým efektem. Pro lidi milující hru a zábavu pak potěší svítící kondom.

Reklama

Související témata:

Související články

Co ovlivňuje ženskou sexuální touhu

Nedávný průzkum odborníků na sexuální zdraví a návyky poukázal na nový a ne moc povzbudivý trend v milostném životě lidí. Klesá sexuální touha a chuť na sex,...

Výběr článků

Načítám