Hlavní obsah

Hledám vhodného partnera aneb Co je pro single jedince důležitější než vzhled

Novinky, bok

V určité životní etapě hledá každý člověk vhodného partnera pro život, někteří dokonce opakovaně. A každý má určitou představu o tom, jak by měl vypadat a čím by měl oplývat. Jedna schopnost, podle single jedinců ta nejdůležitější, by ale neměla chybět ani jednomu z nich - schopnost smysluplné konverzace.

Foto: Profimedia.cz

Umění komunikace je žádané i v moderní době, kdy se lidé často seznamují a hledají partnera přes internet.

Článek

V současné době, kdy se zdá, že základem pro nalezení ideálního partnera pro život jsou vyrýsované svaly nebo postava modelky, odborníci potvrzují, že pravda je někde jinde. I v době moderních technologií a ideálů krásy hledáme u partnera poněkud staromódní schopnost - možnost s ním rozumně a dostatečně komunikovat.

Dokládá to i jeden z posledních průzkumů, kterého se zúčastnilo 2000 single jedinců, kteří hledali partnera pomocí seznamovací aplikace Plenty of Fish. Pro 58 z nich byla při seznamování větším prohřeškem špatná gramatika a neschopnost řádně komunikovat v porovnání například se špatným sexem nebo nedostatečnými zkušenostmi.

A není se ani čemu divit. V počátcích seznamování je komunikace zásadním prvkem, především pak na online seznamkách.

U 87 procent lidí například platí, že je pro ně dotyčný po zajímavé a smysluplné konverzaci ještě atraktivnější a přitažlivější než na počátku.

Celých 60 % dotázaných pak dodalo zajímavý fakt – pokud je dotyčný schopný dostatečně a zajímavě komunikovat, je možné se zamilovat i po jediném chatu (krátká online komunikace), uvádí server Independent.

Pozor na probíraná témata 

Pokud je tedy komunikace zásadním prostředkem pro seznámení, je více než jasné, že budou stejně důležitá i témata, o kterých budou dva lidé hovořit.

Podle průzkumu byli účastníci nejvíce vyčerpáni diskusemi o americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi, pro 51 procent dotázaných to bylo dokonce nejnudnější téma. Dvacet procent pak bylo nejčastěji unavováno diskusemi o různých dietách, 18 procent netěšila konverzace o mileniálech a věcech kolem nich (generace lidí, kteří dosáhli dospělosti na přelomu 21. století).

Průzkum také poukázal na výrazný vliv politické ideologie na počátku seznamování – 59 procent respondentů by nikdy nezačalo konverzaci s nikým, kdo podle osobního profilu vyznává opačný politický postoj než oni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám