Hlavní obsah

Hlavním důvodem mužské nevěry je nedostatek sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když nemá muž doma dostatek sexuálního vyžití, jde a hledá ho jinde. I když nevěrou riskuje manželství, sexuální neuspokojení je u mužů velmi silným motivem k cizoložství. Podle rozsáhlého amerického průzkumu u více než sta tisíc dospělých je jasné, že nedostatek sexu je pro muže důvodem číslo jedna k nevěře.

Foto: Profimedia.cz

Muži prý nepřemýšlí mozkem, a proto jsou nevěrní.

Článek

Dalšími důvody jsou také touha po vzrušení, nuda ve vztahu a neschopnost uspokojit svá tajná přání a sny s protějškem.

Z průzkumu Normal Bar, v němž bylo vyzpovídáno více než sto tisíc osob, se jednasedmdesát procent mužů a devětačtyřicet procent žen přiznalo, že sexuální nuda a nedostatek uspokojení ve vztahu byly důvodem k nevěře.

Muži sami nevěru omlouvají a vysvětlují různě. Někteří tvrdí, že muž může být přitahován jedinou ženou maximálně tři roky. Že muži nemyslí mozkem, proto se dopouštějí nevěry. Ženy jsou pro ně příliš sexy a oni jsou naprogramováni k tomu, aby spali s maximálním počtem žen. Mnozí soupeří se svými soky a chtějí jim dokázat, že mají na to mít víc lepších sexuálních partnerek. A nakonec muži často uvádějí, že dokážou oddělit emoce a sex od sebe. Proto mohou být nevěrní bez výčitek.

Reklama

Související témata:

Související články

Líbání na rty je důkazem podvádění

Psychologové z University of Michigan studovali, jaké chování pro mladé lidi představuje jasný důkaz, že podvádějí svého partnera. Po souloži a orálním sexu...

Pohled známých osobností na monogamii

Může být člověk celý život šťastný s jedním partnerem? Na tuto otázku v anketě odpovídaly známé osobnosti. O svůj pohled na věc se podělily nejen hvězdy ze...

Výběr článků

Načítám