Hlavní obsah

Erotické filmy vzbuzují u mladých chuť na sex

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHICAGO

Zejména psychologové ze Spojených států se přiklánějí k tomu, že zvýšená sexuální aktivita teenagerů může být ovlivňována sledováním televizních programů s bohatým erotickým obsahem.

Foto: Karel Novotný
Článek

Doktorka Rebecca Collinsová ze společnosti Rand, zabývající se výzkumem sociálních studií, se několika stovek mladistvých dotazovala na jejich sexuální aktivitu a oblíbené televizní programy.

Časný sexuální život

Analýzou těchto dat pak dospěla k závěru, že teenageři, kteří vyhledávají televizní kanály překypující erotikou, mají první pohlavní styk dříve než jejich vrstevníci, kteří upřednostňují programy s nesexuálním obsahem.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Díváte se v televizi na erotické pořady?

"Je to první studie prokazující, že dnešní děti, hltající televizi několik hodin denně, mají zvýšenou sexuální aktivitu. Je to proto, že i během dne se v televizi neustále o sexu mluví, přičemž některé kabelové programy poskytují i ve dne erotický a pornografický program," upozornila Collinsová.

"Dvanáctileté děti, sledující tyto programy, vykazují sexuální aktivitu jako čtrnácti či patnáctileté děti, které na televizi s jakýmkoli sexuálním obsahem nekoukají," dodala doktorka.

Anketa

Díváte se v televizi na erotické pořady?
Ano, pravidelně
28,5 %
Jen výjimečně
61,2 %
Ne, nikdy
10,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2049 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám