Hlavní obsah

Drobnosti, díky kterým zvýšíte svůj půvab a atraktivitu

Novinky, bok

Při seznamování je důležité zaujmout. Zatímco vzhled jako takový lze na poslední chvíli jen těžko změnit, atraktivitu lze výrazněji ovlivnit. Studie naznačují, že k tomu stačí znát řeč vlastního těla, stejně jako drobné změny v chování či například oblékání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dbát na vzhled tak jako tak se rozhodně vyplatí, odborníci ale rovněž doporučují nepodceňovat svou vlastní osobnost. Když se k tomu dodá ještě pár vědecky prověřených rad, jak atraktivitu zvýšit, je zájem opačného pohlaví zaručen - pro muže i ženy.

Buďte laskaví a vstřícní

Nezištná pomoc ostatním a vstřícnost vůči svému okolí je podle vědců jako vlastnost mnohem atraktivnější než sebedokonalejší vzhled, co se hledání partnera pro dlouhodobý vztah týče, uvedl server Independent.

Podle jedné z mnoha studií jsou například průměrně vyhlížející muži, kteří například věnují peníze bezdomovci, mnohem atraktivnější než pánové s dokonalým vzhledem, kteří si člověka v nouzi ani nevšimnou.

Nešetřete komplimenty 

Komplimenty umí učarovat každé ženě, alespoň některé z nich. Podle čínských odborníků jsou nejúspěšnější tzv. metaforické komplimenty. Vyznání typu „Tvé oči jsou jako ranní rosa” jsou při seznamování úspěšnější než častější „Tvé rty jsou tak sexy”. Jak odborníci dodávají, metaforické komplimenty totiž vyžadují vyšší inteligenci než ty běžné, i proto s nimi mají muži větší úspěch.

Vsaďte na pohled a úsměv

Není žádným tajemstvím, že oční kontakt je při seznamování mnohem efektivnější než sebelepší flirtovací technika. Ten samý kontakt rovněž přidává na atraktivitě.

Chcete-li zvýšit svůj úspěch, dívejte se objektu svého zájmu přímo do očí a usmějte se na něj (na ni).

Noste červenou

I nošením šatů či triček v rudé barvě mohou muži i ženy zvýšit vlastní atraktivitu u opačného pohlaví. Muži v červené působí dominantněji a úspěšněji, ženy v červených šatech v mužích probouzejí jejich základní touhy a jsou více sexuálně žádoucí.

Zaměřte se na svou chůzi

Houpavá a pozvolná chůze může rovněž zvýšit atraktivitu mužů i žen.

Zaujměte ‚otevřený‘ postoj 

Je jedno, zda půjde o fotku na sociální síti nebo způsob, jakým budete postávat u baru a dívat se na někoho - vždy myslete na to, abyste měli tzv. otevřený postoj. Ten spočívá v tom, že máte ruce i nohy v pozici směrem ‚ven‘, nemáte ruce překřížené nebo složené v klíně.

Tzv. otevřený postoj podle odborníků signalizuje vaši otevřenost a dominantní postavení, což jsou vlastnosti, které jsou často považovány za atraktivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám