Hlavní obsah

Co prozradí nevěrníka

Novinky, Tereza Lindauerová

Nevěra je pro mnohé běžnou životní rutinou. Nevěrníci (a nevěrnice) jsou někdy dokonce pyšní na to, jak umí své zálety skrývat. Existují ale určité náznaky, které dokážou většinu nevěrníků spolehlivě odhalit.

Foto: Profimedia.cz

Na nevěru mohou někdy upozornit i časté telefonáty či esemesky.

Článek

Máte podezření, že se ve vašem okolí odehrává nevěra? Ať už se jedná o váš protějšek, kde bude odhalení samozřejmě bolestivější, nebo o někoho jiného, existuje hned několik informací, které vás na zálety druhého včas upozorní.

„Je sice pravda, že co člověk, to originál, ale v našem výzkumu se ukázalo, že zrovna nevěrníci mají stejný styl chování. Hlavním předpokladem jejich odhalení v případě partnerského vztahu je, že podváděný bude v dobrém psychickém stavu. Pokud je psychicky na dně, má tendenci podezřívat každého v okolí. Proto tedy následující body zkoumejte jen tehdy, když jste v psychické kondici,“ doporučuje na Psychological Science psycholog Tim Butcher.

Jaké jsou typické znaky nevěrníka

Lhaní mu jde lehce – typický rys chronického nevěrníka je lehkost ve lhaní. Všichni asi někdy lžou, ale toto je podle Tima Butchera typická vlastnost.

„Nevěrník lže často, a tedy i v běžném životě. V okamžiku začínajícího nového románku pak lže ještě výrazněji. Pokud tedy nechcete před nevěrou zavírat oči, pak v případě, kdy se protějšek začne víc než jindy vymlouvat a lhát, buďte na pozoru. Může se jednat o prvotní stopu, že se za vašimi zády skutečně něco odehrává,” upozorňuje odborník.

Chronické hlídání telefonu a počítače – co si budeme říkat, běžným dějištěm dnešní nevěry je mobilní telefon, kde záletníci vesele flirtují, nebo počítač. Pokud se váš partner začal na „techniku“ fixovat více než je normální, je to jedním z typických znaků nevěrníka. Takový člověk nosí mobil i na záchod, „elegantně“ si stále zakrývá displej, aby nebylo možné dešifrovat, že někdo píše.

„Je zajímavé, že málokterý nevěrník dokáže mobil schovat nebo prostě neřešit a případné zprávy od milenky/milence si přečíst třeba večer v klidu. Dnešní nevěrníci potřebují být online…,“ konstatuje Butcher.

Vzhled je na prvním místě – je to sice tak trochu klišé, ale každý nevěrník touží vypadat skvěle. Mnoha lidem dá nevěra do života nový impuls, často chtějí začít znovu, omládnout, změnit image, prostě „stará“ vizáž už pro ně není zajímavá.

A právě na časté kontrole zevnějšku, u žen na častých návštěvách kadeřnice a kosmetičky, u mužů zase na nečekané rekonstrukci šatníku a třeba změně účesu, protějšek pozná, že se něco děje. Když před tím nezavírá oči, ale „jde po stopě“, nevěra je jednou z běžných příčin takového chování.

Zásadní změny v chování – „Většinu záletníků tíží svědomí. To řeší buď dárečky pro partnerku a rodinu a snahou se všem zavděčit, aby si za zády mohli dělat, co chtějí, nebo naopak jsou hodně nerudní a mají tendenci se přít o každou drobnost. Faktem ale zůstává, že velké a dlouhodobé změny chování jsou často typickým průvodním jevem nevěry,“ uzavírá Butcher.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Anketa

Máte zkušenost s nevěrou?
Ano, v roli podváděné/podváděného
54,1 %
Ano, v roli nevěrnice/nevěrníka
12,3 %
Ano, v roli milenky/milence
5,6 %
Ano, a to ve všech rolích
17,8 %
Ano, ale nejednalo se o osobní vztah
1,5 %
Osobní ne, ale zda mi byl druhý nevěrný s jistotou nevím
2,9 %
Ne, mám velké štěstí
5,8 %
Celkem hlasovalo 2723 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Vztah ve třech – fenomén 21. století

Monogamní vztahy začínají být stále více v ohrožení. Přibývá lidí, kteří se uchylují k otevřeným vztahům a vztahům ve třech, které se stávají podle některých...

Jak zvládnout vztah se ženatým mužem

Odhlédneme-li od obecně uznávaných pravidel morálky, procento vztahů, kdy je jeden z partnerů zadaný „jinde“, za poslední léta narostlo. Zamilovat se do...

Výběr článků

Načítám