Hlavní obsah

Co je ve vztahu mnohdy důležitější než vyznání lásky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyznání lásky - říci miluji tě - považují mnozí lidé za nejdůležitější slova, která mohou romantický vztah podpořit v jeho trvání. Odborníci souhlasí s jejich prospěchem, ovšem důležitější jsou podle nich slova jiná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokud chcete vědět, jak mít zdravý vztah, pak vězte, že jednou z vlastností, které odlišuje ty trvalé od neúspěšných, je tendence a umění obou partnerů uznávat toho druhého a být vděčný. To, co jim tak vzájemně obohacuje život, ale i vztah, je umět říci „děkuji“, tvrdí pro server Yourtango psychoterapeutická a poradenská dvojice Linda Bloomová a Charlie Bloom.

Páry, které toto vědí, si dávají záležet na tom, aby tak činily prostřednictvím různých aktů pomoci, podpory, spontánně nabízenými slovy uznání, laskavosti a náklonnosti, stejně tak malými gesty a fyzickými doteky, které dávají najevo i ono již dříve zmíněné vyjádření – miluji tě.

Šest věcí, které mohou znamenat víc než slova „miluji tě”

Vztahy a sex

V každém vztahu budou existovat problémy, pokud ale budou lidé umět říci díky za každou maličkost, bude se jim mnohem snáze jakýkoli z nich překonávat.

A nejde o věc důležitou jen v počátcích vztahů. Dokonce i třeba po padesáti letech společného soužití si oba zaslouží slyšet poděkování za cokoli, co druhému zlepšilo náladu nebo utužilo pohodu domova.

A také to znamená umět říci „promiň“. Protože ve zdravém vztahu každý ví, že nic není automatické, a že žádný vztah není samozřejmostí donekonečna.

Miluji tě aneb Způsoby, jak vyjádřit svou lásku jinak než klasickým vyznáním

Vztahy a sex

Pro někoho je takové chování automatické a normální, jiní se ho musí ve vztahu naučit. Ne každý má totiž to štěstí, že vyrůstal v rodině, kde byla slova díků a vděčnosti, stejně jako bezelstná pomoc a podpora, běžné. Ale i staré zvyky se dají změnit, pokud člověk chce být s tím, koho miluje.

Reklama

Výběr článků

Načítám