Hlavní obsah

Čínským dělníkům v Izraeli zakázali sex

Právo, Conal Urquart (The Guardian)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IZRAEL

Čínští dělníci, kteří pracují pro izraelskou firmu, museli podepsat smluvní závazek, podle něhož nesmějí v Izraeli uzavřít sňatek ani mít sex, jinak by nedostali práci. Podle mluvčího izraelské policie Rafiho Yaffeho jim bylo sděleno, že nesmějí mít sexuální styk s izraelskými ženami včetně prostitutek.

Foto: Josef Zajíc

Všechny děti malují 15.5.2014: Výstava dětských prací v Kulturním domě AKORD v Ostravě - Zábřehu.

Článek

Mluvčí tvrdil, že to není nic nezákonného, a dodal, že zatím nebylo zahájeno žádné vyšetřování.

Jeden z izraelských právníků, který si nepřál být jmenován, upozornil, že sice lze smlouvu považovat za legální, ale kdyby přišla k soudu, byla by zrušena. "Jde o to, že čínští dělníci budou souhlasit se vším, a pak jim nikdo nepomůže, kdyby došlo k problémům," řekl.

Dělníci se také museli zavázat, že se nezúčastní jakékoliv náboženské a politické činnosti. Ti, kteří to nedodrží, budou posláni na vlastní náklady zpátky do Číny.

Během uplynulých tří let, kdy trvá druhá palestinská intifáda, 200 tisíc zahraničních dělníků nahradilo v Izraeli Palestince.

Když izraelská vláda dovolila koncem 90. let přístup cizích dělníků do země, někteří z jejích členů varovali, že to je "časovaná bomba" a že dojde k jejich asimilaci s Izraelci.

Reklama

Související témata:

Související články

Čína povolila první reklamu na kondomy

Čínská vláda povolila veřejnoprávní televizi vysílat reklamu na prezervativy. Poprvé se tato reklama, která je v čínských poměrech bezprecedentní, objevila...

Výběr článků

Načítám