Hlavní obsah

Chcete zvýšit svůj sexuální apetit? Zaměřte se na zdravé návyky

Novinky, lin

Intimní život by měl být součástí každého zdravého partnerského vztahu. U řady lidí se ale postupem času počet sexuálních styků snižuje. Někdy se stává, že vymizí úplně. Pokud se nacházíte v podobné situaci, zkuste své libido zvýšit dodržováním tří jednoduchých rad.

Foto: Profimedia.cz

Nedostatek sexu může vést k partnerské krizi.

Článek

I přes vzájemnou lásku může nastat situace, kdy se z partnerského života začne vytrácet sexuální touha. Příčinou může být stres, nadváha, uspěchaný životní styl, ale i únava. Každý z těchto důvodů lze snadno vyřešit.

Začněte sportovat

Chcete-li v sobě probudit vášeň, zkuste zlepšit svůj krevní oběh. Fyzická zdatnost může zvýšit průtok krve, což teoreticky vede k příjemnějšímu sexu, protože vzrušení u žen i mužů zahrnuje zvýšený průtok krve do oblasti genitálií. Docílíte tak dobrého pocitu, který si budete chtít zopakovat častěji.

Foto: Profimedia.cz

1)

Navíc cvičení zvyšuje hladinu endorfinů, které mají vliv na zlepšení nálady, což může vést k větší chuti na sex. Nehledě na to, že podle magazínu Health se lidé, kteří pravidelně sportují, cítí více žádoucí a sexy.

Ovládněte stres

„Co byste řekli na krátkou dovolenou? Jak komunikujete s partnerem?” ptá se Irwin Goldstein, odborník na sexuologii a šéfredaktor časopisu Journal of Sexual Medicine. Zároveň dodává, že lidé jsou přepracovaní a ve stresu, což se odráží na jejich mizerném sexuálním životě.

Foto: Profimedia.cz

1)

Dopřejte si pár dnů volna od práce a zaměřte se na společně strávený čas s partnerem. Stačí si vyrazit do kina nebo třeba na kurz vaření. Zkrátka dělat cokoli, co vás bude bavit. Uvidíte, že společně strávený čas je vztahová investice, která se vám vrátí v podobě spokojeného intimního života.

Obohaťte si jídelníček

Tepny zanesené tukem hůře prokrvují genitálie, což vede k poruchám erekce, a navíc k vážným onemocněním srdce. Nadváha má ale také vliv na hormony.

Foto: Profimedia.cz

1)

„Obezita může posunout rovnováhu mezi estrogenem a testosteronem,“ říká Michael Krychman, výkonný ředitel centra pro sexuální zdraví v Jižní Kalifornii. Snížená hladina testosteronu pak může snížit sexuální apetit.

Začněte proto jíst vyváženou stravu a kontrolujte si správný příděl vitamínů a minerálů. Pozor si dejte i na nedostatek železa ve stravě, vede to k únavě a snižuje libido.

Reklama

Související témata:

Související články

Rady pro ženy, jak si zlepšit sexuální život

Uspokojivý sex sehrává v našich životech velmi důležitou roli. Bohužel ne všichni si jej do sytosti dopřávají, zejména u žen se pak jedná o dost častý jev....

Výběr článků

Načítám