Hlavní obsah

Britka je těhotná v 63 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sedmém měsíci těhotenství se nyní nachází třiašedesátiletá Britka, která se tak patrně stane nejstarší rodičkou ve Spojeném království. Nejstarší matkou na světě ale nebude. Primát v této oblasti drží Rumunka Adriana Iliescuová, jež porodila loni v lednu v 66 letech.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dětská psychiatrička Patricia Rashbrooková podle listu The Sun podstoupila v Itálii umělé oplodnění u známého odborníka Severina Antinoriho. Ten se proslavil v roce 1994 tím, že umožnil otěhotnět třiašedesátileté krajance.

Rashbrooková s manželem sice těhotenství potvrdila, jak ale do jiného stavu přišla, neuvedla. Pár v prohlášení dále sdělil, že rozhodnutí mít dítě nebere na lehkou váhu. Žena má z předchozího manželství již dvě děti.

V Guinnessově knize rekordů jsou zaneseny dvě třiašedesátileté ženy, které se staly matkami: zmíněná Rosanna Della Corteová z Itálie, která porodila v roce 1994, a Arceli Kehová z Kalifornie, která přivedla na svět dítě v roce 1996.

Reklama

Výběr článků

Načítám