Hlavní obsah

Američanka porodila šestikilové dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILWAUKEE

Ačkoliv se Delaniey Jessica Buzzellová narodila s třítýdenním předstihem, na váze jí to nijak neubralo. Po porodu císařským řezem vážila celých 6,24 kilogramu, měřila skoro 56 centimetrů, informovala ve středu americká média.

Článek

"Má velkou chuť k jídlu, klidně by spořádala steak," vyprávěla o miminku zdravotní sestra Judy Nadolskiová. Podle ní je velikost novorozence stejná s velikostí čtyř až pětiměsíčního dítěte. Hmotnost Delanay je dvojnásobná oproti běžné váze novorozeňat.

Rodiče miminka Paul (34) a Robin Buzzellovi pocházejí z Wisconsinu. Jejich výška i váha je běžná a sami se považují za lidi normálního vzrůstu. Jejich děti jsou však silné - již první potomek, dcerka Cameron (4) se jim narodila s váhou 5,22 kilogramu. Mladší Alexis (2) se zase narodila se 4,76 kilogramu.

Podle statistických údajů se v USA narodí asi jedno procento dětí s porodní váhou přesahující pět kilogramů.

Cvalíci se ale rodí i jinde na světě. Pětadvacetiletá Britka Sara Griffinová letos v březnu porodila syna se 6,2 kilogramy. [celá zpráva] Brazilka Francisca Ramosová (38) letos v lednu zase přivedla na svět dokonce 7,5kilové miminko. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Brazilka porodila sedm a půl kilové miminko

Osmatřicetiletá Brazilka Francisca Ramosová porodila v úterý miminko, jehož váha činí 7,5 kilogramu. Ačkoliv lékaři usilovali o přirozený porod, dítě muselo...

Výběr článků

Načítám