Hlavní obsah

Lechtivým pohlednicím z Ria zřejmě odzvoní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIO DE JANEIRO

Typická klišé svlečených dívek z pohlednic z brazilského Ria de Janeiro budou muset již brzy zmizet ze stánků. Prodej pohlednic s hanbatými slečnami je považován za nabádání k sexuální turistice. Zřejmě jej zakáže nový zákon.

Článek

"Tyto pohledy lákají do našeho města druh turistů, které si tu nepřejeme a kteří podporují nechvalnou sexuální turistiku," vysvětlila poslankyně Alice Tamborindeguyová, jedna z předkladatelů návrhu zákona.

Podle něj by měly být napříště dívky na pohledech buď oblečené nebo by se pohledy s vysvlečenými slečnami nesměly prodávat vůbec. Přitom snímky jsou velmi proslulé a dotváří uvolněnou brazilskou atmosféru.

Guvernérka státu Rio de Janeiro Rosintha Matheusová má nyní třicet dnů na podepsání zákona. "Doufám, že guvernérka návrh schválí, v opačném případě bychom neodvedli státu dobrou službu a ženám projevili nedostatek respektu," doplnila Tamborindeguyová.

Rio de Janeiro díky slunci, moři a pomalému stylu života patří k oblíbeným turistickým destinacím. Zároveň se tam však daří i prostituci. OSN a další organizace se již začaly zabývat problematikou rostoucího zájmu turistů o tamní levný sex.  

Reklama

Výběr článků

Načítám