Hlavní obsah

Sex s expartnerem? Zapomeňte. Místo úlevy vás čekají jen větší problémy

Novinky, Tereza Lindauerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frustraci z rozvodu řeší lidé různě. Zatímco někteří odcestují sami na dobrodružnou cestu do dalekých zemí, jiní se zaměří na svou kariéru a další vsadí na lék v podobě sexu. Podle odborníků ani na sexu jako takovém nemusí být nic špatného, pokud ale milencem není expartner. V takovém případě se totiž místo úlevy pravděpodobně dostaví mnohem větší problémy.

Foto: Profimedia.cz

Sex s expartnerem není mnohdy tak výhodný, jak se může zdát.

Článek

Zlomené srdce sice umí nejlépe vyléčit nový vztah či dobrý sex, ale ten by nikdy neměl být s expartnerem.

„Pro většinu žen je rozchod emoční trauma, se kterým se velmi špatně vyrovnávají, proto hledají rychlý způsob, jak si s danou situací poradit. Jako prostředek zapomnění tak často volí sex. Když budu upřímná, ubezpečím vás, že to nefunguje, alespoň v případech, kdy se z jednorázového sexu nevyklube něco vážnějšího. Úplně nejhorší variantou ale je, pokud ženy vsadí na sex ‚na rozloučenou‘ s bývalým partnerem, pak obvykle teprve nastanou skutečné problémy,“ upozorňuje na svém blogu poradkyně Nina Carterová.

Nejčastější důvody, proč se ženy uchylují k sexu s ex

  • Zatím nezpracovaly rozchod.
  • Trápí je pocity osamělosti.
  • Ze žárlivosti, pokud si partner našel někoho nového.
  • Stav momentální sexuální nouze.

Přestože sexuolog Nathaniel Fox sex s ex úplně neztracuje, zvlášť jedná-li se o lidi, pro které takový sex může být něčím, co uzavře celou kapitolu, souhlasí, že se takový úlet nemusí vyplatit.

Zvlášť dojde-li k sexu po nějaké době po rozchodu. V možnostech lidské psychiky, zejména té ženské, totiž z dlouhodobého hlediska není možné, aby na sex s druhým pohlížely bez emocí a touhy s ním znovu být.

Pokud se tedy se svým protějškem zrovna rozcházíte a situace vás zraňuje více, než dokážete snést, neriskujte, že se dostanete do ještě větších problémů, když se s ním vyspíte.

Stejně tak nedoufejte, že se k vám vrátí, protože muži sex nespojují s city tolik jako ženy. Takže to, že mu nabídnete sex na rozloučenou, bude pravděpodobně brát jen jako příjemný bonus a o to přece nestojíte…

Rizika sexu s expartnerem

  • Ještě větší emoční propad než při rozchodu.
  • Neschopnost navázat další plnohodnotný vztah.
  • Stalking expartnera.
  • Navázání sexuálního vztahu, o který vlastně nestojíte (v případě, že je expartner zadaný).
  • Ztráta sebevědomí a vlastní sebehodnoty.

Anketa

Řešili jste někdy svou frustraci z rozchodu sexem s ex?
Ano a dopady byly hrozné.
13,8 %
Ano, pomohlo mi to za vztahem udělat tlustou čáru.
28,1 %
Ano, ale byla to hloupost.
20,8 %
Ne, do toho bych nikdy nešel/nešla.
19 %
Ne, zatím jsem nic takového řešit nemusel/a.
12,1 %
Ne, ale uvažoval/a jsem o tom.
6,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 904 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak po rozchodu získat zpět svého expartnera

Máte za sebou rozchod, ale stále nemůžete na svého expartnera zapomenout a byla byste ochotna udělat cokoliv, aby se vrátil? Pak pro vás máme velmi důležitou...

Kdy je lepší vztah ukončit

V počátcích každého manželství si jen málokdo připouští, že nepůjde o vztah na celý život. Když se pak po letech vyskytnou velké problémy, málokdo je dokáže...

Výběr článků

Načítám