Hlavní obsah

Proč muži podvádějí, i když své partnerky milují

Novinky, bok

Budujete s partnerem společný vztah, máte plány do budoucna a jste si zcela jistá, že vás bezmezně miluje? Pak můžete být ráda, ale i tak je třeba dávat si pozor. I ve zjevně dokonalém vztahu hrozí, že partner může podvést, a to i ve chvíli, kdy ženu miluje. Víte proč?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle odborníků na vztahy existují dva hlavní důvody, proč nejsou muži schopni  dodržet věrnost svým partnerkám.

Milenka ho tolik nezná 

Jedním z aspektů každého vyvíjejícího se vztahu je fakt, že se partneři postupem času čím dál tím více poznávají. A právě to může pro některého muže znamenat problém.

Je si vědom toho, že partnerka zná všechny jeho slabosti a neduhy. Ví, že ho práce nebaví, že chrápe nebo že stále nemůže dosáhnout toho, po čem touží. Pokud je neduhů více, o to více hrozí nevěra. A proč? Jednoduše proto, že nová partnerka dává novou možnost na úspěch. Neví, že dotyčný není úspěšný v práci, kromě toho, co jí muž sám řekne, a tak se i on může chovat tak, jako by dané problémy neexistovaly – alespoň na chvíli.

Nemá plán 

Dalším důvodem, proč se někteří muži uchylují k nevěře, je fakt, že nemají žádný plán do budoucna. Možná muž chodí se ženou už delší dobu a má ji opravdu rád, v hlavě ale pořád nemusí mít vyřešeno, jak se vztah bude vyvíjet a jak by chtěl, aby se vyvíjel.

Pokud toto nemá sám se sebou ujasněno, existuje vysoké riziko toho, že se uchýlí k nevěře. V tu chvíli je podle odborníků na partnerce, aby do toho „vstoupila” a zjistila, jak se celá věc má. Zda ji partner zahrne i do vlastních budoucích plánů, či nikoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám