Hlavní obsah

Pět důvodů, proč začít s masturbací ještě dnes

Ačkoliv historie masturbace nebyla v minulosti nijak růžová, a dokonce se o ní mluvilo jako o hříchu, dnes je brána za naprosto normální a přirozenou záležitost, kterou provozuje téměř každý z nás. Mimo jiné v sobě skrývá i mnoho zdravotních benefitů. Víte, jaké to jsou?

Foto: Profimedia.cz

Masturbace tělu prospívá.

Článek

Bude se vám lépe spát

Máte problémy s usínáním? Vyzkoušejte místo počítání oveček masturbaci. „Orgasmus, ale i samotná masturbace mají pozitivní vliv na náš spánek, který je díky tomu hlubší a kvalitnější,“ říká gynekoložka Adeeti Guptaová pro Woman´s Health magazine. Je to dáno tím, že orgasmus uvolňuje stres a zvyšuje hladinu estrogenu, což je hormon, který mimo jiné prohlubuje spánkovou fázi REM.

Nastartuje vaše libido

Možná vás to překvapí, ale nejsnadnějším lékem, jak si zvýšit libido, je právě masturbace. Proč? Tento proces připravuje váš mozek na další sexuální potěšení a zároveň posiluje neuronové vazby, díky kterým se snadněji dostanete do nálady.

Zlepší vám náladu a uleví od stresu

Masturbace je doslova lék na špatnou náladu, dokonce vám pomůže zbavit se nebezpečného stresu. Při orgasmu se totiž uvolňují nejen endorfiny, ale také látky známé jako dopamin a oxytocin, které zmírňují stres a pomáhají zbavit se bolesti.

Zmírní bolest

Vědci dokázali, že sebeukájení skutečně pomáhá snížit bolest. Podle jedné studie, která byla publikována v časopise Cephalalgia, výzkumníci dokonce zjistili, že jakákoli sexuální aktivita pomohla zmírnit bolest pacientům s migrénou o celých 60 %!

Další studie pak prokázala, že vaginální samostimulace, která vedla k orgasmu, zvýšila u pacientek toleranci bolesti dokonce o 75 %. To značí jediné, až vás příště přepadne bolest hlavy, zapomeňte na růžovou pilulku a raději se věnujte sama sobě. Uvidíte, že se vám uleví i bez chemie.

Prospívá mozku

„Masturbace přináší mnoho benefitů i pro váš mozek,“ říká neuroložka Nan Wiseová. Při orgasmu totiž v mozku dochází ke zvýšené aktivitě, což znamená, že se do něj dostává velké množství kyslíku a zvyšuje se průtok krve. Obojí pak přispívá ke správnému fungování šedé kůry mozkové, která je zodpovědná mimo jiné i za paměť.

Reklama

Výběr článků

Načítám