Hlavní obsah

Sexuální stereotypy, ve kterých se lidé pletou

O sexu se toho namluví hodně, a i přesto, že dnešní doba přeje přílivu informací, nesou si lidé spoustu sexuálních mýtů až do dospělosti. To je pak kámen úrazu mnohých dlouhodobých vztahů a později i manželství. Přečtěte si nejčastější názory, ve kterých se lidé zásadně mýlí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dobrý sex je základní kámen každého vztahu

Nemusíte být nejlepší milenka, kterou váš partner kdy měl, aby vás miloval a respektoval. Mnoho lidí se chybně domnívá, že kdyby byli v posteli obzvláště zruční, tak by jejich vztahu nic nechybělo a neměl by žádné problémy. Ale věřte tomu, že i páry s dokonalými sexuálními dovednostmi se rozcházejí.

„Není pochyb o tom, že zdravý sexuální život ke spokojenému vztahu patří, ale rozhodně to není klíč k úspěchu,” vysvětluje sexuální terapeutka Keeley Rankinová pro Huffington Post.

Klitoris je malý a je těžké ho najít

Mnoho mužů i žen nemá tušení, kde se klitoris skrývá a když ho nenajdou při prvních pár pokusech, tak svou snahu často vzdají. Je přitom zřejmé, že přímá stimulace klitorisu je to, z čeho mají ženy mnohdy největší potěšení.

Klitoris se nachází blízko zevního spojení malých stydkých pysků, přímo nad poševním vchodem, ale to je jenom špička ledovce. Neochuzujte se o sexuální zážitek a snažte se svého partnera navést tam, kde je vám to nejpříjemnější. Věřte, že i zde platí, že učený z nebe nespadl.

Ženy mohou (a měly by) vyvrcholit při každém sexu

Je vědecky dokázáno, že zatímco muži zpravidla vyvrcholí při každém sexuálním styku, ženám se to povede jen v jednom ze tří případů. I tak se ale mnoho žen cítí pod tlakem, a proto raději orgasmus hrají, než aby přiznaly pravdu. Muži jsou totiž často frustrováni a cítí hanbu, pokud jejich partnerka během sexu nevyvrcholí.

Tímto způsobem se ale vztah dostává do začarovaného kruhu, kdy ani jeden z partnerů není k protějšku upřímný. Většina žen navíc potřebuje k vyvrcholení dráždění klitorisu a málokdy se uspokojí vaginálně.

Masturbace ve vztahu nemá co dělat

Mnoho partnerů se stydí přiznat, že tajně masturbují. Na tom ale není nic špatného. Pokud se potýkáte ve vztahu s nízkou sexuální touhou partnera a vynahrazujete si to o samotě, pak se mu svěřte. Samoukájení totiž značí, že s vaší sexualitou není nic v nepořádku, jen si s vaším partnerem zkrátka vaše osobní potřeba nerozumí.

Zasvěťte ho a ukažte mu, co a jak má dělat, abyste byla uspokojena. Uvidíte, že se to bude snažit změnit k lepšímu, cvičením navíc prohloubíte váš vztah.

Reklama

Výběr článků

Načítám