Hlavní obsah

Proč lidé zůstávají v nešťastných vztazích

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí lidé zůstávají v nešťastných a nezdravých vztazích celé roky. Často v domnění, že prostě nemají jinou možnost. Podle odborníků je to ale nesmysl. Z každého takového vztahu lze vystoupit, začít ale jedinci musí u sebe. Vztahy jsou totiž často odrazem nás samotných. Pokud máme nezdravý vztah sami k sobě, projeví se to i ve vztazích s ostatními.

Foto: Profimedia.cz

Mnozí lidé zůstávají v nezdravých vztazích celé roky.

Článek

„Pokud máte nízké sebevědomí, a tím není myšleno, že jste jen příliš hodní, pak k sobě budete jako magnet přitahovat obvykle grázly, kteří po vás budou dupat. Stejně tak pokud si o sobě budete myslet, že jste málo atraktivní, často k sobě přivábíte někoho, kdo s vámi bude jednat tímto způsobem,“ vysvětluje na svém blogu odbornice na vztahy a závislosti Lisa Lieberman-Wangová.

Jak se dostat z nezdravých vztahů

Abyste přestali být sami sobě proroky, změny musí začít u vás samotných.  Podívejte se s námi, s čím vším musíte začít.

1. Začněte si věřit

Každý si zaslouží být milován. Nejlépe učiní, když začne respektovat své touhy a dá průchod svým citům, svému já. Utvoří si tak zdravý vztah sám k sobě, a to na základě zcela bezpodmínečné lásky.

2. Naučte se létat

Přestaňte konat dobro pro lidi, kteří se vám nelíbí. Naopak se naučte ocenit sami sebe. Začněte „létat“ a naučte se radovat ze života.

3. Přiznejte si, že jste dobří

Přestaňte se stresovat, že na sobě musíte stále pracovat, abyste byli dobří. Vy už jednoduše dobří jste. A neexistuje nic víc, co by z vás udělalo něco dokonalejšího. Jste prostě dokonale nedokonalí, jediní svého druhu na této planetě.

4. Nezapomeňte, že člověka člověkem činí to, čím je, a ne to, co dělá

Začněte na sebe hledět jako na vyvolené, a tedy to nejlepší, co je na této planetě možné. Radujte se z toho a nebojte se o své pocity podělit s celým světem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám