Hlavní obsah

Benefity, díky kterým budete mít sex ještě raději

Novinky, lin

Trápí vás neukojitelná touha po sexu, nebo si naopak myslíte, že se jedná o přežitek? Dovolte nám představit argument, který vás buď uklidní, nebo možná vezme vítr z plachet. Vědci a doktoři se totiž shodli na tom, že sex léčí. Kromě toho, že zvyšuje obranyschopnost organismu vůči infekcím, také snižuje riziko infarktu u mužů o celých 45 %.

Foto: Profimedia.cz

Sex má nespočet výhod.

Článek

V dnešní době společnost často řeší, jaký vliv má na tělo sex. Zatímco většinou řešíme problémy, od předčasného otěhotnění po nechráněný sex a jeho důsledky, málokdy se zaobíráme jeho pozitivními vlivy na zdraví. Podle webu Dailymail přitom sex pozitivně působí na rozvoj našeho imunitního systému, snižuje vysoký krevní tlak, a dokonce nám pomáhá s pamětí. Přečtěte si všech deset benefitů, kvůli kterým budete mít sex ještě raději.

1.  Obranyschopnost 

Podle vědců z Univerzity Wilkes v Pensylvánii, pokud máte sex jednou až dvakrát týdně, zvyšuje se vám počet protilátek proti chřipce a nachlazení o celých 30 %. Chřipkovému období se tak můžete hravě ubránit, pokud zařadíte do své stravy více vitamínů a do svého vztahu více intimností.

2. Lepší činnost srdce 

Sexuální aktivity zvyšují tepovou frekvenci, která vrcholí při orgasmu. Muži, kteří jsou tak starší padesáti let a provozují sex alespoň dvakrát týdně, mají podle vědců z New England Research Institutes o 45 procent nižší riziko srdečních onemocnění.

3. Nižší krevní tlak 

Studie Michigenské státní univerzity ukázala, že ženy mezi 57 a 85 lety, které si stále užívají sexu, mají větší pravděpodobnost, že jim odpadnou starosti s vysokým krevním tlakem. Ten vede často k infarktům a je hlavní příčinou mozkových příhod.

4. Úleva od bolesti 

Odborníci z Univerzity z Münsteru v Německu zkoumali, jaký vliv má sex na bolest při migréně. Zjistili, že následně po sexu klesla hladina bolesti o celých 60 %. Podobně tomu bylo i u lehčích bolestech hlavy, které se snížily o 37 %. Příčinou je uvolňování endorfinů, které mohou za zmírnění bolesti a mají na svědomí dobrou náladu.

5. Snížené riziko rakoviny prostaty

Vědci z National Cancer Institute v Marylandu zjistili, že muži, kteří ejakulují alespoň jednadvacetkrát za měsíc mají o třetinu nižší pravděpodobnost vzniku onemocnění rakoviny prostaty než muži, kteří ejakulují pouze čtyřikrát až sedmkrát. Častá ejakulace uvolňuje rakovinotvorné látky, což brání v rozvoji vápenatých usazenin, které jsou spojeny s rakovinou prostaty.

6. Klidný spánek

Sex uvolňuje koktejl chemických látek v mozku včetně oxytocinu a prolaktinu, což vede k vytěsnění nepříjemných myšlenek a navození relaxace, díky které můžete spokojeně usnout.

7. Míň stresu

Vědci z univerzity v Paisley ve Skotsku se domnívají, že lidé, kteří měli v poslední době sex, mají nižší krevní tlak při mluvení na veřejnosti než ti, co neměli sex v posledních čtrnácti dnech. Pokud tedy trpíte při veřejných projevech jako kůň, vyzkoušejte rozproudit vaší sexuální energii.

8. Ostřejší mysl

Častý sex ovlivňuje pozitivně dámskou mysl. Podle kanadských vědců z McGillské univerzity, si sexuálně aktivní ženy poradily lépe v paměťových testech než ty, které sex neprovozují. Důvodem je to, že sex může stimulovat části mozku, které jsou zapojeny do procesu učení a pamatování.

9. Delší život 

Výzkumníci z univerzity v Bristolu a Belfastu zjistili, že muži, kteří často ejakulují, mají větší naději se dožít vyššího věku než ti, u kterých pravidelný orgasmus není zvykem. Výzkumu se zúčastnilo téměř tisíc mužů mezi 45 a 59 lety a trval přes deset let.

10. Zdravé sebevědomí

Sex působí pozitivně i na psychiku člověka. Díky němu se člověk cítí sebevědomě a je se sebou více spokojený.

Reklama

Související témata:

Související články

Průměrný sex trvá zhruba pět minut

Přemýšleli jste někdy o tom, jak dlouho by měl trvat sex? Často slýcháváme historky od kamarádů či známých, že jejich pohlavní styk trval jenom minutu, nebo...

Výběr článků

Načítám