Hlavní obsah

Nejdražší rozvody hollywoodských hvězd

Rozvody slavných se často neobejdou bez velkého mediálního humbuku. Kromě slávy zde totiž hrají důležitou roli i peníze. Zpravodajský server News.com.au se zaměřil na nejdražší rozvody historie. Podívejte se s námi na to, o jaké peníze v těchto případech šlo.

Foto: Profimedia.cz

Mel Gibson a Robyn Mooreová

Článek

Mel Gibson a Robyn Mooreová

Vyrovnání, které od herce Mela Gibsona při rozvodu dostala manželka Robyn Mooreová po třiceti letech manželství a sedmi dětech, se s přehledem zapsalo na špičku nejvyšších v dějinách Hollywoodu.

Herec, známý například z filmu Smrtonosná zbraň, se s manželkou – zdravotní sestrou na stomatologii – rozešel po nechvalně proslulém řízení vozu v opilosti v roce 2006. Mooreová nakonec dostala ohromujících 425 miliónů dolarů (podle nynějšího kurzu 10,9 miliardy Kč).

Madonna a Guy Ritchie

Foto: Profimedia.cz

Madonna a Guy Ritchie

V roce 2007, kdy byla zpěvačka Madonna stále vdaná za režiséra Guye Ritchieho, se svěřila novinářům: "Skutečnou výzvou pro nás je vyvážit kariéru, svou práci a rodinný život a zařídit, aby to všechno fungovalo."

Pár ovšem tyto překážky zjevně nedokázal překonat, v roce 2008 tak manželství skončilo po osmi letech rozvodem. Vyrovnání v tomto případě platila manželka manželovi – a Guy Ritchie odešel s částkou v přepočtu asi dvě miliardy korun.

James Cameron a Linda Hamiltonová

Foto: Profimedia.cz

James Cameron a Linda Hamiltonová

Manželství legendárního režiséra Jamese Camerona s hvězdou filmu Terminátor Lindou Hamiltonovou trvalo jen 18 měsíců, rozvod manžela v přepočtu přišel na téměř 1,3 miliardy Kč. To si valná většina lidí asi ani nedokáže představit. Ale vzhledem k tomu, že jen velkofilm Titanik vydělal Cameronovi v přepočtu přes 2,5 miliardy korun, si to jeho tvůrce mohl dovolit.

Sir Paul McCartney a Heather Millsová

Foto: Profimedia.cz

Sir Paul McCartney a Heather Millsová

Člen legendární skupiny Beatles Paul McCartney a Heather Millsová oznámili rozchod v roce 2008, šest let po svatbě. Bývalá modelka se původně pokusila při rozvodovém vyrovnání získat v přepočtu téměř 6,5 miliardy korun, nakonec se musela spokojit "jen" s částkou 1,24 miliardy korun.

Kelsey Grammer a Camille Grammerová

Foto: Profimedia.cz

Kelsey Grammer a Camille Grammerová

Rozvod herce ze seriálu Frasier Kelseyho Grammera s manželkou Camille v roce 2010 patřil k těm nejhorším, jaké kdy Hollywood zažil. Přispěla k tomu i skutečnost, že Kelsey už měl tehdy údajně aférku se svou nynější manželkou Kayte Walshovou, zatímco byl stále ženatý s Camille. Té později musel odevzdat polovinu svého majetku, což vyšlo v přepočtu na zhruba 770 miliónů korun.

Harrison Ford a Melissa Mathisonová

Scenáristka Melissa Mathisonová odešla od rozvodu s hercem Harrisonem Fordem zajištěná na zbytek života, když jejich manželství v roce 2004 po 21 letech skončilo. Získala v přepočtu nejen zhruba 2,2 miliardy Kč, ale také budoucí honoráře ze dvou filmů Star Wars a tří dílů Indiana Jonese.

Foto: Profimedia.cz

Harrison Ford a Melissa Mathisonová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám