Hlavní obsah

Jednoduchý test napoví, zda má váš vztah budoucnost

Novinky, das

Pokud si stále nejste jistá, zda váš partner je ten pravý a vztah s ním má budoucnost, udělejte si jednoduchý test, který pro server Daily Mail připravila Kate Wrayová, profesionální dohazovačka a odbornice na vztahy. Jestliže odpovíte minimálně na osm z deseti otázek „ANO”, pak má váš vztah skutečně naději na dlouhodobé trvání.

Foto: Profimedia.cz

Zdravý vztah je o nalezení správné rovnováhy.

Článek

1. Myslíte si, že jste pro sebe stvořeni? 

Nikdo z nás nemůže mít naprostou jistotu, že s druhým vydrží po celý život. Nicméně pokud máte pocit, že jste jeden pro druhého jako stvořeni a prožíváte spolu to nejlepší, co jste doposud ve vztahu zažívali, pak máte velkou naději.

2. Důvěřujete si navzájem?

Zajímá vás, kde partner byl, když šel s přáteli sám večer ven? Potřebujete znát každý detail z onoho večera a především, kdo tam všechno byl? Cítíte občas pokušení zkontrolovat partnerův mobil či maily? Pokud ano, pak musí být vaše odpověď na tuto otázku NE.

3. Cítíte se spolu navzájem šťastní?

Opravdu občas o společném štěstí nepochybujete? Pokud ano, pak by měla být vaše odpověď NE.

4. Dokážete si představit, že spolu zestárnete? 

Pokud jste již s partnerem někdy mluvili o tom, jaké to asi bude, až zestárnete, co všechno spolu budete dělat, pak to může být známkou dlouhotrvajícího vztahu. Zvlášť když se budete lišit ve scénářích.

5. Jste nejlepší kamarádi?

Říkáte si vše? Mluvíte spolu denně? A rádi se spolu smějete? Pak jste na nejlepší cestě.

6. Máte vzájemně rádi své rodiny a přátele?

Naši přátelé a rodina o nás mnohé vypovídají. Pokud se jednomu či druhému někdo z nich nelíbí či mu jednoduše nesedí, může to být v budoucnu velký problém.

7. Podporujete se navzájem?

Shodujete se ve všech zásadních rozhodnutích týkajících se rodiny, přátel, práce či finanční stránky? A když už se neshodnete, dokážete se přesto vzájemně podpořit?

8. Dokážete trávit čas i jeden bez druhého?

Jakmile budete dělat vše jen společně, pak se pravděpodobně jednou dostanete do situace, kdy si spolu už nebudete mít co říct. Každý by měl mít i své vlastní koníčky, nebo se aspoň jednou za čas sám setkávat se svými přáteli.

9. Máte společné zájmy, koníčky?

Zdravý vztah je o nalezení té správné rovnováhy mezi společnými a individuálními zájmy a koníčky.

10. Souhlasíte spolu v důležitých věcech?

Nemusíte spolu souhlasit ve všem, ale jakmile půjde o důležité věci, shoda by měla být namístě. Samozřejmě život je o kompromisech, tolerantnosti a schopnosti se přizpůsobit, nicméně pokud jde o důležité věci jako děti, finance či budoucnost vztahu, pak by měla vždy panovat shoda.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak moc se liší mužská nevěra od ženské

Nevěra nemusí být nutně známkou nešťastného manželství. Důvody k ní se velmi různí, stejně jako pohledy na nevěru jako takovou. Dost často se tak děje čistě...

Výběr článků

Načítám