Hlavní obsah

Milostné fantazie jako nejlepší prostředek na posilování paměti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hříšné myšlenky zvyšují nejen sexuální libido, ale také posilují paměť a zbystřují uvažování. Alespoň to tvrdí britští vědci, podle nichž pouhé myšlenky na sex pomáhají lépe si věci pamatovat a rychleji vybavovat.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální fantazie zbystřují naše uvažování.

Článek

„Živé a smysluplné zážitky jsou zcela evidentně mnohem snáze zapamatovatelné než ty nudné… Nahota, věci, které jsou tabu, extrémně atraktivní lidé, věci, které nás zaujmou, tyto věci upoutají naši pozornost ve světě a vzpomínky, které obsahují tyto elementy, se zakotví v paměti snáze,“ vysvětluje profesor Ed Cooke v rozhovoru pro britský deník The Mail.

Faktu, že si lépe pamatujeme vulgární říkanky než nudné stati ze školy, využívali staří Řekové a Římané. Už básník Simonides věděl, že když se informace zabalí do vulgárního či lechtivého verše, lidé si ji mnohem snáze zapamatují.

„Barvy, pohyb, násilí, humor, absurdita a věci, které nás osobně zajímají, mohou být použity jako mnemotechnické pomůcky,“ tvrdí profesor Cooke, působící na Oxfordské univerzitě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám