Hlavní obsah

Jak se moderní muži obětují pro partnerky

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít vysněnou práci poblíž svého bydliště se ne každému poštěstí. Většinou je třeba do zaměstnání dojíždět, v radikálnějším případě se i přestěhovat. Kvůli vlastní práci se muži poměrně často stěhují. Udělali by to i kvůli kariéře a vysněné práci své partnerky?

Foto: Profimedia.cz

Současní muži jsou nejvíce ze všech generací ochotni přestěhovat se do nového města kvůli kariéře své partnerky.

Článek

Přepravní společnost Mayflower Moving chtěla zjistit, jak moc jsou v současné době lidé ochotni stěhovat se za prací. A to nejen kvůli vlastní nabídce, ale hlavně kvůli partnerovi, respektive muži kvůli partnerce.

Z jejich zjištění vyplynula jedna zásadní věc. Moderní muži (více než polovina ze všech) jsou nejvíce ze všech generací ochotni podrobit se kariérním cílům své partnerky a následovat ji do nového města za vysněnou prací.

Je to nejvíce ze všech dob, kdy byla podobná data sbírána. Z lidí narozených v době ekonomické prosperity v Americe (1946–1964) bylo ochotno se stěhovat kvůli partnerově zaměstnání 48 procent jedinců. Ještě v dřívějším období, tedy u lidí, kteří byli narozeni v rozmezí let 1925–1945, tak činilo či bylo ochotno učinit pouhých 28 % lidí.

Stěhování s celou rodinou

Stejně zajímavé bylo i zjištění, že více než 55 % dotázaných žen (počet nebyl upřesněn) by bylo ochotno se kvůli práci přestěhovat i s celou rodinou.

„Najít si partnera nebo partnerku, kteří budou tolerovat vaše požadavky a budou ochotni se kvůli vašemu štěstí a kariérním výsledkům přestěhovat i na větší vzdálenost, je velkým plus a samozřejmě také velkým poutem ve vzájemném vztahu,” potvrdila pro Daily Mail vztahová odbornice Sheryl Sandbergová.

„Můj snoubenec dostal velmi výhodnou práci, která však vyžadovala přestěhování o více než 1200 kilometrů daleko od našeho domova. Souhlasila jsem, ale neznamená to, že bych také neměla právo na vlastní kariéru. Učinili jsme tak po vzájemné dohodě, protože nové město znamenalo i mnohem lepší nabídky v mém oboru. Věřím, že kdyby šlo o mě, udělal by totéž,“ svěřila se Američanka Jennifer Petersonová.

Správné manželství se dá přirovnat k houpačce. Jeho uspořádání, péče o děti, finanční zajištění, to vše se neustále mění. Nechcete-li spadnout, je třeba se umět přizpůsobit aktuální situaci. Ano, nyní může být aktuální stav, kdy bude poměr vydělávaných prostředků mužů a žen 80:20 nebo 60:40, ale za čas se to může změnit.

Každý z partnerů by tak měl mít v tomto ohledu možnost a šanci na vlastní seberealizaci a uspokojení svých cílů, uvedla Hanna Rosinová, autorka v Americe velmi populární knihy The end of Men.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám