Hlavní obsah

Odešla nejdůležitější ze čtyř tisíc žen rockera Micka Jaggera

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popsat vztahy Micka Jaggera, sedmdesátiletého frontmana legendárních Rolling Stones, je prakticky nemožné. Známý lamač dívčích srdcí se podle biografa Chrise Andersena vyspal s více než čtyřmi tisíci ženami, což je podle Andersena ještě podhodnocené číslo. Žen, kterým se podařilo udržet si divokého rockera u sebe delší dobu, už zdaleka tolik není.

Foto: Evan Agosti, ČTK/AP

Mick Jagger s L´Wren Scottovou, která se v březnu oběsila.

Článek

Naposledy se to podařilo bývalé modelce a módní návrhářce L’Wren Scottové, která s Jaggerem vydržela 13 let. Žena, která oblékala kromě jiného Michelle Obamovou, Oprah Winfreyovou, Nicole Kidmanovou, Penélope Cruzovou či Madonnu, však v březnu spáchala sebevraždu, oběsila se.

Důvodem byly zřejmě finanční problémy její firmy a obrovské dluhy. Sám Jagger ji sice finančně podporoval, ale o skutečné velikosti dluhů své partnerky asi nevěděl.

Dva pokusy o sebevraždu

Podobné situace – i když ne tak tragické – ovšem britský rocker zažil i v minulosti.

Jaggerovou první vážnou známostí byla anglická modelka Chrissie Shrimptonová, s níž se seznámil v roce 1963 coby 19letý student ekonomie. Nejprve plánoval svatbu, ale jeho rostoucí popularita prohloubila mezi milenci propast a o tři roky později ji zpěvák opustil.

Silně rozrušená Chrissie se pak v jejich londýnském bytě předávkovala prášky na spaní. Jagger ji našel právě včas. Aby na sebe nepřitáhl pozornost médií, odvezl dívku do nemocnice jeho manažer a zapsal ji pod falešným jménem. Modelka byla pak držena pod sedativy na soukromé klinice tak dlouho, dokud si pro ni nepřijeli rodiče.

Foto: Profimedia.cz

O sebevraždu se během vztahu s Jaggerem pokusila i popová zpěvačka Marianne Faithfullová.

Jagger vyměnil Shrimptonovou za dceru rakouské baronky, popovou zpěvačku Marianne Faithfullovou. Ta se stala jeho múzou a věčného rebela uvedla do světa literatury, baletu a opery. Život s tímto donchuanem však nebyl žádný med a v roce 1969, když byla s Jaggerem v Austrálii, spolykala 50 prášků na spaní a zapila je horkou čokoládou. I tentokrát měl rocker štěstí a zachránil ji, dvojice se ale rozešla.

Faithfullová později skončila na mizině, navíc byla závislá na heroinu a alkoholu. V roce 1970 Jagger krátce chodil s americkou zpěvačkou Marshou Huntovou, s níž přivedl na svět své první dítě, dceru Karis.

O rok později strčil poprvé hlavu do chomoutu. „Uhnala ho“ nikaragujská aktivistka Bianca Perez-Mora Maciasová, kterou si vzal ve chvíli, kdy byla už čtyři měsíce těhotná.

„Mé manželství skončilo v den svatby,“ svěřila se později Bianca Jaggerová. Není divu: ráno těsně před obřadem ve francouzském St. Tropez Jagger ztropil hysterickou scénu, protože jeho nastávající nechtěla podepsat předmanželskou smlouvu. Od té chvíle se, jak napsal deník The Daily Mail, Bianca cítila jen jako jedna z členů jeho stálého „dvora patolízalů“.

Foto: Profimedia.cz

S Biancou Perez-Mora Maciasovou, kterou si vzal v roce 1971, zplodil dceru Jade.

Manželství bylo po roce prakticky mrtvé, i když dvojice spolu ještě nějaký čas žila kvůli dceři Jade. Během rozvodu v roce 1979 se Biance kvůli dobré práci Jaggerových advokátů podařilo získat vyrovnání jen kolem miliónu liber.

Její následovnice, texaská supermodelka Jerry Hallová, kterou Jagger přebral kolegovi z branže, popovému idolu Bryanu Ferrymu, si ze začátku vedla o poznání lépe. Téměř to vypadalo, že bouřlivého muzikanta zkrotí. Nejenom že měla své peníze a nebyla na nikom závislá, ale tolerovala s andělskou trpělivostí i početné Jaggerovy nevěry s podstatně mladšími ženami.

Okouzlil i Jolie a Bruniovou

Jerry se už chtěla vdát a na každé turné Stoneů si pro jistotu vozila svatební šaty. Jagger se však rozhýbal až v roce 1990 poté, co už spolu měli dvě děti (později přišly další dvě).

Foto: Profimedia.cz

Se svou druhou manželkou, texaskou modelkou Jerry Hallovou, má čtyři děti.

Jaggerovy románky ale pokračovaly a traduje se, že dokonce svedl i budoucí francouzskou první dámu, tehdejší modelku Carlu Bruniovou. Zlomový bod přišel, když brazilská modelka Luciana Gimenez Moradová porodila Jaggerova sedmého a (zatím) posledního potomka, syna Lucase. Jerry v roce 1999 zažádala o rozvod a od muzikanta získala 4,5 miliónu liber. Jako první Jaggerova bývalá jej také označila za „velmi, velmi štědrého“.

Zdálo se, že Jagger, o němž se traduje, že se v minulosti milostně zapletl i s herečkami Angelinou Jolie či Umou Thurmanovou (a podle různých zvěstí dokonce i se zpěvákem Davidem Bowiem), nakonec našel v krásné, chytré a nezávislé L’Wren Scottové partnerku, po jejímž boku chtěl zestárnout.

Lídr Stoneů se o ní sice i po letech, co spolu byli, zmiňoval jako o ženě, s níž „jakoby chodí“. Zdálo se ale, že návrhářka v poslední době začínala uvažovat o svatbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaggerovy milostné dopisy jdou do dražby

Americká zpěvačka Marsha Huntová dala do dražby milostné dopisy, které jí psal v roce 1969 frontman Rolling Stones Mick Jagger. V Londýně budou na prodej 12....

Přítelkyně Micka Jaggera se oběsila

Ve věku 47 let v pondělí v New Yorku zemřela uznávaná módní návrhářka a přítelkyně rockera Micka Jaggera L’Wren Scottová. Její asistentka ji našla oběšenou...

Výběr článků

Načítám