Hlavní obsah

Sdílení fantazií a tajných přání posiluje partnerské vztahy

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít nejen milujícího, ale i tolerantního partnera, je pro dlouhodobý vztah více než důležité. Bude-li mít pochopení nejen po vaše záliby, ale i tajná přání a touhy, váš vztah to podle odborníků posílí.

Foto: Profimedia.cz

Sdílení tajných fantazií a tužeb může vztah upevnit.

Článek

Každý člověk má trochu jiné potřeby, a to i ve vztahu. Zatímco někdo se dokáže partnerovi svěřovat nejen s problémy, ale i tajnými tužbami, jiný naopak raději mlčí, a se svými přáními se s nikým nedělí.

To je ale podle odborníků škoda, protože právě otevřenost a hlavně tolerance ze strany partnera, co se týče tajných přání a sexuálních tužeb, jsou pro vztah přínosem a celkově ho upevňují, cituje server Eligiblemagazine.com.

Páry, kde si oba partneři vzájemně tolerují i nějaké to občasné pokukování po jiných pohledných ženách či mužích a umí objektivně zhodnotit, že může být i někdo přitažlivější než jejich partner, mají podle statistik mnohem větší pravděpodobnost dlouhotrvajícího vztahu.

Obdivovat krásu umění i těla

Ocenit rozmanitost nejen v umění, architektuře či filmu, ale i v krásách lidského těla není něco, za co by se měl kdokoli stydět. Jen proto, že se partner sem tam ohlédne po nějaké pohledné ženě, přeci neznamená, že si s ní chce něco začít.

Stejně to vidí i Brett, který je ženatý 12 let a svěřil se redaktorům serveru se svým názorem. „I po dlouhé době v manželství nechci mít sex s jinou ženou, i když po tom někdy tajně toužím. Jde spíš jen o ten pocit, představit si, jaké by to bylo. Moje žena i tak bude stále ta jediná. A fakt, že i ona umí přiznat, že mohou být i krásnější než ona, a nevadí jí, když se po nějaké takové ohlédnu, mě ujišťuje, že jsem naprosto šťastný tam, kde jsem,” vyjádřil svůj názor Brett.

Podle blíže neupřesněného průzkumu s takovým postojem souhlasí mnohem více párů. Povolení dívat se, fantazírovat, a dokonce i možnost bez obav mluvit o svých tužbách přináší podle mnohých více vzrušení do jejich milostného života.

„Jsem rád, že mi moje žena zarytě netvrdí, že jsem pro ni ten nejpřitažlivější muž na světě. Vím, že to není pravda, a ocením, že mi nelže do očí. Je ke mně upřímná i v tom, co se jí líbí, a to náš vztah ještě více upevňuje,” svěřil se Adam, který je osm let ženatý.

Reklama

Související témata:

Související články

Co ženy ve vztahu dlouho netolerují

Situací, kvůli kterým se může rozpadnout i ten nejlepší vztah, existuje nespočet. Mnohdy záleží na toleranci jednoho či obou partnerů, co všechno si jsou...

Jak porozumět mužům

Taky máte občas pocit, že na vás doma muž mluví nějakým cizím jazykem. Ať se snažíte sebevíc, tak mu jednoduše vůbec nerozumíte? Pak vězte, že nejste sama,...

Výběr článků

Načítám