Hlavní obsah

Jak poznat, že v začínajícím vztahu není vše v pořádku

Jste s přítelem krátce a nejste si jistá, zda se vše vyvíjí tak, jak má? Do takové situace se dostane každý několikrát za život. Pro tyto případy poskytl španělský web terra.es seznam 11 situací, které by v počátcích vztahu neměly nastat.

Foto: Profimedia.cz

Pokud nedáte všechno všanc ze strachu, že vám partner zlomí srdce, neděláte dobře.

Článek

1. Strach. Jestli se bojíte závazku, je lepší si o tom s partnerem promluvit ještě předtím, než uděláte ve vztahu další krok. Vždy je dobré se zamyslet, proč se dalšího vývoje vztahu bojíte.

2. Zatajování. Telefonování s expřítelem, skrývání zájmů, nemocí, za které se stydíte, atd. Pokud existuje něco, co před partnerem tajíte, tak vězte, že dřív nebo později to stejně vyjde najevo, proto s upřímností příliš neotálejte. Navíc, pokud se bojíte partnerovy reakce, pak to neznačí stejně nic dobrého.

3. Nerespektování soukromí. Když svému příteli kontrolujete telefon, sociální sítě a další osobní věci, vyjadřujete tím svou nedůvěru. Navíc tím narušíte jeho soukromí a chováte se neeticky.

4. Utajování vašeho vztahu. Nikdy se o svém příteli nezmíníte ve škole, v práci nebo v rodině? Bezpochyby něco není v pořádku. Pokud je člověk zamilovaný, chce, aby se o tom dozvěděl celý svět, a nenechává si vztah pouze pro sebe.

5. Povýšenost. Myslíte si, že jste lepší, že vám partner nestačí v oblasti intelektu, sociální, pracovní či etické? Neumíte partnera respektovat, což je synonymum problémů. Nejlepší vztahy jsou takové, u kterých jste přesvědčená o tom, že váš partner je ve všem výjimečný.

6. Neschopnost odpustit. Když partner udělá i sebemenší chybu, která je za normálních okolností odpustitelná, ale vy toho nejste schopná, pak se nejedná o žádnou malichernost a je nejvyšší čas nalézt skutečnou příčinu problému.

7. Omezení kamarádství. Je jasné, že chcete trávit s přítelem co nejvíce času, ale radikálně vyčlenit své přátele ze života je nesmysl. Přátelé obohacují váš život. Můžete s nimi zažít mnoho jiných věcí, než s přítelem. Navíc, pokud vztah přestane fungovat, přátelé budou ti, kteří vás podrží.

8. Oddanost. Pokud nedáte všechno všanc ze strachu, že vám partner zlomí srdce, neděláte dobře. Předem se stavíte do defenzívy ze strachu, že vztah nevyjde.

9. Stydlivost. Máte i po pár měsících tendenci pořád skrývat své nedostatky? Je třeba si uvědomit, že i váš přítel nějaké má. Jako pár musíte navzájem respektovat minusy druhého, stejně jako klady.

10. Komunikace. Máte strach mluvit s přítelem o sexu? Hodně párů o této oblasti vztahu nemluví, neříkají, co se jim v sexu líbí a nelíbí. Jenže pokud dva lidé spolu patřičně nekomunikují, nemají se ani šanci vzájemně dozvědět, jaké potřeby a touhy skrývají. S partnerem by člověk měl být schopen mluvit o všem.

11. Hádky. Pokud vždy souhlasíte se vším, co řekne váš přítel, pak nejste upřímná. Hádky jsou důležité, protože vám pomohou dozvědět se o druhém víc.

Reklama

Související témata:

Související články

Co mladé muže láká na starších partnerkách

Dnešní třicátnice i čtyřicátnice jsou pro mnohé mladíky atraktivnější a přitažlivější než celá řada dívek stejné věkové kategorie. Podle odborníků je to dáno...

Až pětina mužů touží po své první lásce

První láska je pro mnohé tak silný emocionální zážitek, že na něj nelze zapomenout. Podle nejnovějších průzkumů bylo zjištěno, že pětina mužů touží po návratu...

Výběr článků

Načítám