Hlavní obsah

Syndrom pánských sprch ničí sebevědomí i sexuální život mužů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako ženy jsou jen výjimečně zcela spokojené s velikostí či tvarem svých ňader a pozadí, muži řeší to samé u svého mužství. Mají tendence neustále se porovnávat se svými kamarády a při sebemenší odchylce z toho dělat zbytečné drama. Sexuologové tuto mužskou slabost odborně nazývají syndromem pánských sprch.

Foto: Profimedia.cz

Kolem velikosti penisu panuje všeobecně řada mýtů.

Článek

Kolem velikosti penisu panuje všeobecně řada mýtů. Podle vědců mají lidé přímo zdeformovaný pohled na velikost průměrného penisu. Přestože podle sexuologa Petra Weisse dosahuje v České republice plně ztopořený penis průměrné délky asi 15 cm, průměru 3,7 cm a obvodu 11,2 cm, muži stále nesmyslně touží po penisu s velikostí 20–25 cm.

A to i přesto, že většina žen i odborníků tvrdí, že při uspokojování ženy na velikosti pánského údu nezáleží. Muži tak svou neschopnost uspokojit partnerku zcela mylně přisuzují malému či úzkému penisu. Ve skutečnosti je za tím jen um a zkušenosti muže.

Muži ale mnohdy na tyto argumenty neslyší. Stále mnoho z nich trpí naprosto zbytečně komplexy, a to jen proto, že se srovnávají se svými kamarády. A to nejčastěji ve společných sprchách, kde se především po sportovních aktivitách často potkávají. Odtud pochází i pojmenování tohoto syndromu.

"Je až s podivem, kolik mužů řeší svou velikost a šířku penisu, aniž by museli, jelikož patří mezi ty, které příroda obdařila. Přesto na svém penisu hledají nedokonalosti a velmi často se srovnávají s nesrovnatelným," upozorňuje pro Daily Telegraph psycholožka Dr. Chanová.

Pokud muže velikost či tvar jejich mužství skutečně trápí, pak by měli navštívit psychologa či sexuologa. Psychoterapie totiž bývá účinnější metodou než všelijaké přípravky a přístroje na zvětšení penisu, které mohou mužům ještě víc ublížit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám