Hlavní obsah

Představa o ideálním muži se u žen mění v průběhu menstruačního cyklu

Austin

Každá žena má svého vysněného prince. Ovšem představa o panu Božském je mnohem proměnlivější, než si je žena vůbec schopna připustit. Vlivem hormonů se u nich výrazně mění nejen jejich libido, ale i preference s ohledem na výběr partnera.

Foto: , Profimedia.cz

Když má žena hormony na maximu upřednostňuje sexy grázly.

Článek

Když má žena hormony na maximu a je nejplodnější, sebevědomý, sexy a pohledný muž se stává ideálním typem jejího partnera. Za jiných okolností by ho odmítla jako laciného kandidáta pro vytvoření stabilní rodiny, ale najednou se z pana Nevhodného stává pan Božský.

„Zatímco si to ženy neuvědomují, hormony související s plodností u nich vytvářejí iluze o sexy grázlech. Místo, aby je viděly jako nespolehlivé, vidí je jako oddané partnery a dobré otce,“ tvrdí doktorka Kristina Duranteová z University of Texas.

V experimentech se přitom prokázalo, že se u žen mění pohled pouze na atraktivní macho muže, tzv. sexy playboye. Ti bývají promiskuitnější a přelétavější. Zatímco jejich obliba v době největší plodnosti žen rostla a v období nejnižší plodnosti menstruačního cyklu zájem o ně naopak klesal, u průměrně atraktivních úředníků se zájem o ně výrazně neměnil.

Silně maskulinní a pohlední muži jsou vnímáni jako nositelé dobrých genů pro potomky, proto přitahují ženy v době největší plodnosti. Ovšem zároveň jsou také symbolem nespolehlivosti a přelétavosti. Jinak řečeno, ženy s nimi chtějí spát a zplodit dítě, vychovat je ale chtějí s méně sebevědomým a atraktivním mužem, který jim neuteče a bude věrný rodině.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám