Hlavní obsah

Pět tipů pro dokonalý valentýnský večer

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valentýn je v našich luzích a hájích poměrně novým svátkem a ne každému je po srsti slavit lásku na povel. Přesto je hezké takového dnu využít a udělat si s vaším milovaným příjemný večer. Zapomeňte na drahé a zbytečné valentýnské dárky, když už, tak růži pro partnerku – zbytek je jen o kvalitně stráveném večeru.

Jak slaví Češi Valentýna?Video: Novinky

 
Článek

Zajistit hlídání dětí a nezačínat zbytečné hádky. To jsou dvě nejzákladnější věci, které musíte vzít na vědomí, pokud chcete zažít trochu romantiky.

Nesuďte večeři podle ceny

Romantická restaurace je přesně to pravé pro ty, kterým se nechce zápasit s večeří. Opravdu speciální večer podle serveru Discovery Fit & Health vytvoříte, když zajdete do nějaké netradiční restaurace – nejlépe tam, kde se nemluví česky. Budete tak mít o zábavu postaráno a navíc získáte společný zážitek.

Jestliže ale vaše srdíčko po něčem takovém netouží, a raději zůstáváte v pohodlí domova, tak se do ničeho nenuťte a zkrátka zůstaňte doma. Pokud ani jednoho z vás nebaví vařit, tak si dejte pizzu, nebo špagety se sýrem.

Foto: Profimedia.cz

Romantický večer můžete vykouzlit i v pohodlí domova.

Pro některé páry je naopak spolupráce při vaření tím pravým benzínem do motoru lásky – záleží jen na vás. Můžete také uspořádat jednoduchý piknik - jídelna pod širým nebem je velmi romantická a jestliže počasí nepřeje, tak si udělejte piknik doma u plápolajícího krbu. Jde o to, aby se romantická večeře líbila hlavně vám, ne abyste se snažili napodobit styl toho, co vidíte ve filmech.

Odhoďte rutinu

Kolikrát jste vy a váš partner jedli chutnou večeři, a následně usnuli u televize? Zatímco tulit se na gauči u pěkného filmu je vhodné pro všední den, na Valentýna zkuste setřást stereotyp a vyzkoušejte něco nového. Co to bude, závisí na vašem rozpočtu a délce vztahu.

Pokud chcete něco opravdu velkého a nemáte hluboko do kapsy, tak si udělejte výlet do romantické destinace jako je Paříž či Benátky. Existuje ale i spousta dalších možností, které nevyžadují cestování přes půl Evropy.

Můžete například zkusit zajít do komediálního klubu, divadla či na mini golf. Zajímavým nápadem je zazpívat si duet na karaoke. Vyzkoušejte si elegantní vinný bar nebo roztomilou cukrárnu stojící na rohu, kterou jste neměli čas navštívit. Možnosti jsou neomezené - důležité je strávit kvalitní čas jako pár a alespoň na jeden den vyběhnout z rutiny všedního dne.

Láska v elegantním balení

Hezky se obléknout je snadný způsob, jak udělat romantický večer ještě více jedinečný. Není třeba utrácet za smoking, nebo vyloupit banku pro nové večerní šaty – nevymýšlejte žádné výmluvy a zkrátka se hoďte do gala. Zvlášť, pokud vaše pravidelná róba obsahuje tepláky nebo rozedrané džíny.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco tulit se na gauči u pěkného filmu je vhodné pro všední den, o valentýna zkuste setřást stereotyp a vyzkoušet něco nového.

Hezká sukně, která visí v zadní části skříně, konečně najde své uplatnění. Zkuste si vzít i náušnice, které schováváte pro zvláštní příležitosti, i když tentokrát je budete mít v pohodlí domova. Krása je samozřejmě v očích pozorovatele, kterému se pravděpodobně líbíte i v normálním oblečení, ale snaha, abyste vypadala hezky, je i jisté znamení úcty k vašemu milovanému, ať už se jedná o rande první, nebo osmdesáté třetí.

Nenechte se ničím rozptylovat

Vytvořili jste perfektní atmosféru pro romantický večer: večeře při svíčkách, jízda kočárem po parku, sklenka vína u praskajícího ohně v krbu. Nic se nemůže pokazit, řeknete si minutu před tím, než partnerovi zazvoní služební telefon. Sotva ho položí, začne bušit domácí a vymáhat nájemné. Jen co zaplatíte, zavolá babička, která už nemůže uhlídat vaše milé ratolesti.

Účelem romantické noci je strávit zvláštní čas s někým, na kom vám záleží, a ne řešit milión a jednu drobnost. Člověk musí mít pocit, že je s partnerem sám v celém vesmíru. Takže vypněte telefon, odpojte zvonek a věnujte se jen sobě a partnerovi. Jestliže jste se rozhodli zůstat doma, tak ať vás ani nenapadne zapnout televizi. Když už má něco hrát v pozadí, tak klidná, něžná hudba na doladění atmosféry.

Vyhněte se stresu

Připravit opravdu výjimečný romantický večer může být i dost stresující. Jestliže lpíte na každém detailu, na každém okvětním plátku růže, který dáte na stůl, na skvrnce na jinak vyleštěných příborech, tak si buďte jisti, že pohodový večer nikdy nezažijete. Ani konverzace nemusí být jak z červené knihovny, ne každé pronesené slovo musí být dech beroucím vyznáním lásky.

Chcete-li mít opravdu velký večer, budete se muset uvolnit a nechat věci plynout. Stres opravdu není romantický a zmateně pobíhající partnerka kontrolující každý detail už vůbec ne.

Let balónem je sice skvělé dobrodružství, ale nesmíte zapomenout, že při romantickém večeru není důležité, co děláte, ale že trávíte speciální čas s partnerem. Zkrátka se bavte a užijte si to. Pamatujte ale, že u každého páru vypadá romantický večer jinak. I přes naše rady neexistuje dobrý a špatný způsob, jak strávit romantický večer. Vy musíte nejlépe vědět, co vám a partnerovi vyhovuje. Zapomeňte na všechny nedostatky a vychutnejte si milující náruč partnera – to je koneckonců to nejdůležitější.

Reklama

Související články

Valentýn může vztah posunout dál

Valentýnský večer patří mezi ty nejromantičtější večery vůbec a přímo se nabízí jako možnost, jak posunout dosavadní vztah dál. Kdy jindy může být vhodnější...

Výběr článků

Načítám