Hlavní obsah

Muži raději osloví blondýny, ve skutečnosti se jim ale víc líbí brunety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Blondýny versus brunety - věčný boj, jež mezi sebou ženy svádí už celá staletí. Psychologové z University of Westminster provedli zajímavý průzkum v londýnské klubové scéně. Poslali do podniků ženy, které měly jednou blond vlasy, pak obarvené nahnědo a nakonec zrzavé. Ta stejná žena ve třech různých barvách vlasů obrazila tři různé podniky a psychologové sledovali, jak se k ní muži chovají.

Foto: Profimedia.cz

Barvu vlasů řeší mnohé studie víc než ženy samotné.

Článek

V další části výzkumu pak muži z barů a klubů hodnotili fotografie různých dívek.

Z analýzy jasně vyplynulo, že muži nejčastěji přistupovali k blondýnám, které také nejčastěji oslovovali, zatímco před brunetami se ostýchali. Ty ale hodnotili naopak jako nejatraktivnější a nejinteligentnější.

„V šedesátých a sedmdesátých letech, když byla ideálem krásy Jackie Kennedyová, byly brunety ideálem ženství. Pak na konci sedmdesátých a v osmdesátých letech začaly být ideálem blondýny. Ale dnes tu máme jistý odpor vůči blondýnám a dominantní začala být představa, že blondýna musí být hloupá,“ vysvětluje doktor Viren Swami, proč jsou dnes obecně brunety představitelkami krásy a inteligence.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex u žen ztrácí na atraktivnosti

Ženy berou sex stále častěji jako povinnost, než aktivitu, na kterou se těší a která je skutečně maximálně uspokojuje, varují vědci. Podle nich je situace...

Výběr článků

Načítám