Hlavní obsah

Způsob flirtování odhalí povahu člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělat na protějšek dojem nebo-li flirtovat lze hned několika způsoby a podle vědců z Kansasu, každému člověku vyhovuje jiný.

Foto: Profimedia.cz

Podle psychologů neflirtujeme všichni stejně.

Článek

Podle profesora Jeffreyho Halla z University of Kansas máme pět různých typů flirtů u dospělých osob: fyzický, tradiční, zdvořilý, upřímný a hravý.

Fyzický flirt zahrnuje vyjádření sexuálního zájmu potencionálnímu partnerovi. Lidé, kteří umějí takto dobře flirtovat, často tvoří rychle vztahy, mají výrazný sexappeal a jsou ke svým partnerům silně emocionálně připojení.

Tradiční flirt znamená, že dvojice uznává skutečnost, že první krok musí udělat muž a že žena nemá muže dráždit. Tento typ flirtu provozují často ženy, a protože je dost pasivní, mají tyto ženy také většinou problémy „najít chlapa“. Muži provozující tradiční flirt často čekají dlouho, až dotyčnou poznají, pak se k flirtu odhodlají. Oba partneři bývají často introvertní a mají rádi intimnější formu randění.

Zdvořilý styl se zaměřuje na správné chování a nesexuální komunikaci. Flirtování pro partnery není většinou lichotivé a snaží se tvořit především smysluplný vztah.

Upřímné flirtování klade důraz na tvorbu silných emocionálních vazeb a upřímnou komunikaci s potenciálním partnerem. V tomto stylu převažují ženy, ale ani muži nejsou mezi upřímnými svůdci výjimkou. Vztah, který vzniká z upřímného flirtování je specifický silným emocionálním propojením s partnerem, značným erotickým jiskřením a smysluplností.

Lidé flirtující hravě jasně říkají: „Nechci nic vážného.“ Flirtování je totiž baví a zvyšují si jím sebevědomí. Vztah pro hravé flirtující osoby většinou není důležitý a vyhýbají se mu.

„U všech typů flirtování mezi pohlavími téměř neexistují rozdíly,“ tvrdí autor studie profesor Hall.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíc sexy taneční styl je Flirt Dance

Toužíte být na tanečním parketu sexy? Chcete se cítit jako hvězda? Na rozdíl od hvězdných zpěvaček jako jsou Lady Gaga, Christina Aquilera, nebo Shakira, které...

Výběr článků

Načítám