Hlavní obsah

Temné časy galantnosti aneb Proč muži neradi platí na prvním rande

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní doba galantnosti příliš nepřeje. Muži i ženy se stále více ohánějí rovnoprávností, nelze se tedy divit, že každý vše "táhne" pouze sám za sebe.

Foto: Profimedia.cz

Většina mužů nepovažuje za důležité platit na prvním rande celou útratu.

Článek

Dámy a ženy, které alespoň občas od partnera očekávají, že za ně zaplatí nějakou tu večeři, asi moc nadšením jásat nebudou. Nový výzkum totiž prokázal, že více než polovina dnešních mužů nepovažuje za důležité platit na prvním rande - podle nich na tom totiž vůbec nezáleží.

Nepříjemným zjištěním pak může být i fakt, že 14 procent mužů neplatí za ženu nikdy v průběhu vztahu, uvedl server Mirror.co.uk.

Z výzkumu vyplynulo, že jeden z deseti britských mužů nemá dlouhodobě v peněžence příliš velký obnos, jsou proto ochotni na prvním rande zaplatit za večeři a případně víno necelých 20 liber (cca 560 korun).

Jak dále z průzkumu vyplývá, muži nevynakládají ani přílišné úsilí co se týče vzhledu. Velká řada z nich nevynaloží žádné peníze na vylepšení vzhledu kvůli prvnímu rande (nové oblečení, nový sestřih atd.). Prostě vyrazí z domova a je to. Patnáct procent všech mužů pak tráví přípravou na první rande maximálně deset minut.

První rande podle žen

Aby ale jen muži nevypadali jako ti špatní, je třeba dodat, že ani ženy jim to moc neusnadňují. I když se ohánějí na každém kroku rovnoprávností na všech možných pozicích, galantnost ve vztahu je pro ně i přesto stále důležitá. Není se tedy čemu divit, že muži většinu času nevědí, co po nich ženy vlastně chtějí.

Řečeno čísly, 86 procent všech žen očekává, že jim partner galantně podrží dveře, zatímco čtvrtina z nich si myslí, že by muži měli vždy zaplatit účet při společné večeři.

Podle vyjádření žen by bylo také lepší, kdyby muži investovali do prvního rande více peněz. I v přípravě na první rande jsou britské ženy velmi odlišné od mužů. Průměrně tráví přípravou až 55 minut.

Navzdory mužským názorům na první rande i tak své partnery za galantní "rytíře" považuje 60 procent všech dotázaných žen. Čtvrtina pak uvádí, že je partner alespoň jednou týdně někam pozve.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se vyhnout trapasům na první schůzce

Čeká Vás první rande s osobou, na které vám velmi záleží a nechcete to hned na první schůzce pokazit? Pak právě pro vás jsme připravili tipy, jak předejít...

Výběr článků

Načítám