Hlavní obsah

Nejčastěji se manželé rozvádějí po 12 letech společného soužití

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvotní zamilovanost upadá po dvou letech společného života a v ten moment nastává i první krizové období. Další následuje po sedmi letech manželství a naprosto nejrizikovější období nastává po 12 letech. Pokud tyto mezníky krizového období páry společně zvládnou, pak mají podle nejnovějšího průzkumu velkou šanci, že budou skutečně spolu dokud je smrt nerozdělí.

Foto: Profimedia.cz

Nejkrizovější období nastává ve vztahu po 12 letech.

Článek

Lidé se rozvádějí z nejrůznějších důvodů a podle odborníků i v tomto směru panuje řada trendů. Doposud patřila mezi nejčastější důvody především nevěra, nyní dominují důvody jako vzájemné odcizení či konec lásky.

V moderním manželství spolu lidé více komunikují a dokáží dát i více najevo svou nespokojenost. Přestože nevěra je stále na vzestupu, už není tím hlavním důvodem k rozvodu. Podle odborníků se v současné době kvůli nevěře rozchází pouhá jedna čtvrtina párů.

Naopak za poslední léta čtyřnásobně stoupl počet lidí, kteří podávají žádost o rozvod z důvodu společného odcizení a vyhasnutí lásky.

Tyto závěry podle deníku Daily Mail vzešly z rozsáhlého průzkumu od odborníků na rodinné právo z 90 států světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak ukončit vztah a zvládnout nové začátky

Zamilovat se je velmi jednoduché, ale ukončit nefungující vztah je mnohem těžší. Především ženy mají tendence si neustále něco namlouvat a vztah naprosto...

Výběr článků

Načítám