Hlavní obsah

Polovina milovníků cybersexu je nevěrná svému stálému partnerovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Cybersex se může jevit jako nevinná simultánní masturbace u počítače, jenže podle odborníků je to sexuální aktivita jako každá jiná. A podle psychologů je podvádění partnera na internetu rovno tomu v reálném světě. Z australské studie navíc vyplynulo, že mezi milovníky cybersexu je více než polovina lidí zadaná a podvádí tak svého stálého partnera.

Foto: Profimedia.cz

Podle průzkumu se až 65 procent milovníků cybersexu sešlo se svým virtuálním protějškem naživo tváří v tvář .

Článek

Odborníci ze Swinburne University od Technology sledovali 1325 osob provozujících online sexuální aktivity. Podle psychologa Marcuse Squirrella byl cybersex charakterizován jako jakákoliv aktivita související se sexualitou. A to od stahování erotických obrázků, až po chatování v sexu zasvěcených místnostech či masturbaci před webkamerou.

Podle analýzy odpovědí milovníků cybersexu bylo 55 procent z nich v manželství či vážném vztahu a na internetu tak svůj protějšek podvádělo. A 65 procent z těch, kteří vykonali sexuální aktivitu prostřednictvím webu s jinou osobou, se pak s ní sešlo naživo tváří v tvář.

Může vést až k vážným problémům

„Chatovací místnosti by mohly poskytovat bezpečné prostředí pro zkoumání sexuality a mohou zvýšit smysl propojenosti se skupinou,“ tvrdí doktor Squirrell.

Podle něj mohou usnadnit cestu k seznámení a sexu gayům a lesbičkám. Ale jakmile se stane cybersex každodenní aktivitou a je vykonáván kompulzivně, může vést až k vážným psychosociálním problémům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám