Hlavní obsah

Očkování by možná změnilo osud Evity

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před několika lety u nás slavil úspěch muzikál Evita, převzatý ze slavné broadwayské inscenace. Už v té době se objevily zvěsti o skutečném sexuálním životě Evity Perónové, manželky argentinského diktátora, jejíž osudy byly předlohou muzikálu.

Článek

Zemřela v roce 1952 a v jejím oficiálním životopisu bylo mnohé změněno. Je však jisté, že toho za 33 let svého života stihla po sexuální stránce hodně. A to se tehdy ještě nevědělo, že rakovina děložního čípku, která zavinila její předčasnou smrt, je vlastně sexuálně přenosnou nemocí. Kdyby lékaři znali o 70 let dříve očkování mladých dívek proti papilomaviru, mohla by se Evita jako stařenka osobně zúčastnit pražské premiéry muzikálu, který zachycoval její osudy.

Do Buenos Aires utekla ve 14 letech s tím, že tam udělá divadelní kariéru. Svá vystoupení korunovala známostí s ovdovělým plukovníkem Juanem Perónem. S budoucím prezidentem se poznala v roce 1934 a provdala se za něj o 11 let později.

Tato sotva gramotná první dáma ho ovládala tak, že v jedné chvíli rozpoutala jeho hněv proti bohatým a nasměrovala ho k různým sociálním programům.

Evita nálepku prodejné ženy nikdy nesetřásla

Nebyla jednoduchou osobností. Z pozice chudého nemanželského dítěte se charismatická žena dokázala vyšplhat až do postavení prezidentovy ženy. Její hlavní zbraní byl sex. Po sňatku s Perónem se postarala, aby její minulost zmizela beze stopy. Ta se však občas vynořovala v podobě šeptané fámy nebo různých klepů.

Jejich autoři dokonce tvrdí, že Evita zahájila svou kariéru v Buenos Aires jako prostitutka. Je pravda, že se jako první dáma zasazovala o to, aby v Argentině legalizovali bordely. Nikdo však neprokázal, že by někdy šlapala chodník.

Na počátku kariéry střídala jednoho vlivného milence za druhým. Pózovala i pro pornografické fotografy. Později byly všechny tyto snímky shromážděny a zničeny. Netajila se tím, že nejraději poskytuje mužům orální sex. Nálepku prodejné ženy se sebe nedokázala setřást ani jako paní prezidentová.

Onassisovi Evita uvařila nejdražší omeletu v jeho života

Výmluvná je příhoda z její návštěvy Milána. Při cestě autem s penzionovaným admirálem si svému průvodci stěžovala, že na ni lidé pokřikovali: ty kurvo! "Velice dobře tomu rozumím," pravil její průvodce. "Také jsem už víc než patnáct let nevyplul na moře, a přes to mi všichni pořád říkají pane admirále."

Když se poznala s Perónem, bylo jí 24 a plukovníkovi 48 let. Měl už dříve slabost pro mladá děvčata. Milovali se hned první noc a Evita si záhy dokázala budoucího prezidenta otočit kolem prstu. Už tehdy tušila, že její milenec udělá závratnou kariéru. Jako první dáma vykonávala roli tajného inspirátora, rádce a pomocníka.

V roce 1947 prožila milostný románek také v Řecku. Tam byl jejím milencem milionář Aristoteles Onassis. Kromě sexu mu Evita připravila omeletu. Milionář jí pak věnoval 10 tisíc dolarů na dobročinné účely. Později se vyjádřil v tom smyslu, že to byla nejdražší omeleta jeho života.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám