Hlavní obsah

Někdy prý na ženskou sexuální dysfunkci stačí změna stravy

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Mezi ženské sexuální dysfunkce patří řada poruch: ztráta sexuální touhy, neschopnost vzrušit se během sexu, problémy s dosažením orgasmu a bolestivost během pohlavního styku. I když je partnerství sebevíc prosyceno láskou, může ho podobný problém narušit či zničit. Příčinami ženských sexuálních dysfunkcí mohou být nemoci, přechod, nadbytečná kila, špatná výživa, stres a psychologické faktory.

Foto: František Petrák, Právo

Ryba se zeleninou je vhodným začátkem úpravy jídelníčku.

Článek

Farmaceuti se každý rok snaží vyvinout desítky preparátů, které by ženám sexuální touhu navracely. Američtí odborníci ale míní, že správně prostřený stůl nabízí řešení již dnes. Kombinací rybího oleje, tmavé čokolády a hlídání příjmu sacharidů lze problém napravit.

Dietní program Marreny Lindbergové prý pomáhá v USA tisícům žen nejen učinit z jejich postele opět kolbiště lásky, ale navíc shodit nadbytečná kila. Zahrnuje čtyři jednoduché kroky.

Ženy bez chuti na sex by měly zvýšit příjem rybího tuku do svého těla, hlídat si hladinu serotoninu, zvýšit hladinu testosteronu a jíst potraviny zvyšující u člověka přirozeně libido.

Snižte příjem cukru a škrobu

Rybí tuk obsahuje látku dopamin, která vyvolává v mozku pocity štěstí. Je to velmi důležitá substance, která se podílí na řízení emocí očekávání a touhy. Zvýšení hladiny dopaminu v mozku se jeví jako skutečně úspěšné v léčení sexuálních dysfunkcí. Farmakologové se právě na tomto principu snaží vyvinout nové léky.

Druhou pro správnou funkci mozku a emocí důležitou látkou je serotonin. Pomáhá řídit pozornost, zlepšuje náladu a činí člověka veselejším. Vysoké hladiny serotoninu pomáhají omezovat stres, regulovat apetit a dodávají tělu energii.

"Je důležité se proto vyhýbat také kofeinu, cigaretám, velmi sladkým a škrobovým pokrmům. Pak je hladina serotoninu vysoká a libido se posiluje," tvrdí Lindebrgová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám