Hlavní obsah

Zamilujte si letní trendy z ulic prosluněného Milána

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské hlavní město módy - Milán - se v červnu stalo hostitelem pánského týdne módy. Během něj se na molech vystřídalo neuvěřitelné množství modelů a v ulicích se to jen hemžilo milovníky trendů, kteří se přijeli podívat na přehlídky ze všech koutů světa. My jsme pro vás vybrali ty nejstylovější, kteří si oblékli módní, ale zároveň nositelné modely, kterými se můžete inspirovat!

Foto: Profimedia.cz

Návštěvnice Milánského týdne módy.

Článek

Lidé, kteří chodí na módní přehlídky, si na svém oblečení dávají zpravidla velmi záležet. V okolí míst jejich konání totiž většinou pobíhá hned několik desítek módních fotografů, kteří touží po tom, ulovit osobitý model, kterému nechybí styl a šmrnc. My jsme se tentokrát zaměřili na tři trendy přímo z ulic italského Milána, které jsou nositelné a budou slušet každé z vás.

Nesmrtelné květy a proužky

Pokud máme vsadit na dva módní trendy, které se budou nosit snad každé léto, pak jsou to proužky a květovaný potisk. Oba vzory totiž v různých obdobách vídáme v regálech obchodů již několik desetiletí či dokonce staletí.

Není divu, květiny symbolizují ženskost i krásu a proužky nesmrtelnost, eleganci a pro někoho evokují i moře. Nebojte se s těmito vzory experimentovat a klidně je společně i kombinujte. Neuvěříte, jak skvěle vypadá jednoduché proužkované tričko v kombinaci s květovanou sukní.

Nosí se i květy od hlavy až k patě, ale je zapotřebí celek sladit tak, aby k sobě všechny barvy náležitě pasovaly. Pro extra trendy vzhled doplňte vámi vybrané šaty kabelkou z přírodního materiálu, jako je sláma či dřevo. Takových nalezete v současné době v obchodech mraky, ale my doporučujeme si počkat na dovolenou, kde seženete ojedinělé kousky za mnohdy i třetinovou cenu. Další důvod, proč se vydat k moři, co říkáte?

Foto: Profimedia.cz

Rozkvetlé šaty jsou módním evergreenem.

Foto: Profimedia.cz

Svislé proužky sluší každé postavě.

Foto: Profimedia.cz

Kočičí retro brýle hlasí svůj návrat na módní scénu.

Délka do půli lýtek

Šaty patří do povinné letní výbavy většiny žen. Pokud se poohlížíte po novém modelu, vyberte si tentokrát midi šaty, které sahají do půli lýtek. Ujišťujeme vás, že si je zamilujete pro jejich jednoduchost a pohodlnost, a navíc se nebudete muset bát, že se v parných letních teplotách budete lepit na ulepené sedačky v městské hromadné dopravě.

Vybrat si můžete mezi nepřeberným množstvím vzorů a barev. Zvolit samozřejmě můžete i jednobarevné modely v neutrálních tónech, ale skvěle vypadají i výrazné barvy jako červená, žlutá či zelená. Milovnice festivalů zase mohou sáhnout po etno midi šatech s výrazným vzorem nebo naopak po bílých krajkovaných s volánky.

Doplňte ideálně placatými sandály bez podpatku, které barevně ladí s šaty, nebo sáhněte po espadrilkách na klínku, které skvěle protáhnou celkovou siluetu a budou stylově ladit.

Foto: Profimedia.cz

Šaty patří do povinné letní výbavy většiny žen

Foto: Profimedia.cz

Nebojte se do své skříně pustit veselé vzory.

Přírodní odstíny barev

Znáte dny, kdy slunce praží již od rána a vy víte, že se výhni zkrátka nevyhnete? Pak vsaďte na oblečení z přírodních materiálů, jako je len či bavlna, které mají výborné sací a ochlazující vlastnosti.

Tentokrát se ale vyhněte tmavým barvám a spíše sáhněte po oblečení v barvách bílé, pískové a béžové. Ty totiž nepřitahují sluneční záření, a navíc na nich nebude příliš vidět pot.

Zvolte například lněné volnější kalhoty s puky ve světlé khaki barvě a k nim si oblečte volnější bílou košili, kterou si ledabyle zakasejte do kalhot. Outfit pak ozvláštněte například zajímavými slunečními brýlemi či výraznými šperky.

Foto: Profimedia.cz

I neutrální tóny mají něco do sebe.

Foto: Profimedia.cz

A sluší i pánům.

Reklama

Výběr článků

Načítám