Hlavní obsah

Zamilujte si košilové šaty. Jsou nadčasové a sluší všem

Novinky, Linda Humlová

Stejně jako klasická košile, i její prodloužená varianta ztělesňuje eleganci, styl a nadčasovost. Košilové šaty se navíc dají nosit napříč ročními obdobími a sluší ženám v každém věku a všech velikostí. Vyberte si mezi klasickými modrými, bílými nebo vsaďte na osvědčené vzory v podobě klasických proužků a my vás naučíme, jak je nosit.

Foto: Profimedia.cz

Zleva návrhářka Victoria Beckhamová, herečka Dakota Johnsonová, modelka Irina Shayková.

Článek

Košilové šaty poznáte na první pohled díky tomu, že mají límeček a zapínání na knoflíky od krku až dolů. Vyrábějí se z různých materiálů. Nejčastěji ale v obchodech narazíte na bavlněné, džínové či flanelové.

Foto: archiv firem

Šaty modré, Lindex, 999 Kč. Sandálky na klínku, H&M, 1499 Kč. Šaty hnědé, H&M, 3999 Kč. Kabelka, F&F, 399 Kč. Plastové náušnice, Lindex, 249 Kč. Kovové náušnice, Lindex, 249 Kč. Černé šaty s proužky, Lindex, 899 Kč. Sandálky červené, Baťa, 2399 Kč.

Na rozdíl od trendových kousků jsou opravdu nadčasové a dají se nosit na bezpočet způsobů. S lodičkami v nich můžete vyrazit do kanceláře, a pokud přihodíte křivák, můžete z práce pokračovat rovnou na drink.

Foto: archiv firem

Šaty černé, H&M, 999 Kč. Sandálky, Kazar, 1495 Kč. Sluneční brýle, Relax, 979 Kč. Béžové šaty, H&M, 399 Kč. Béžové sandály, Teva, 2199 Kč. Šaty kostičkované, H&M, 599 Kč. Nazouváky, Kazar, 1495 Kč

Nejuniverzálnější jsou bavlněné šaty v bílé či světle modré barvě, které se snadno kombinují. Skvěle ale vypadají i ty se svislými proužky, které mají navíc tu výhodu, že prodlužují a opticky zeštíhlují postavu.

Foto: archiv firem

Baloňák, H&M, 1299 Kč. Boty, Högl, 2999 Kč. Šaty s proužky, Lindex, 999 Kč. Brýle, Muscat, 2799 Kč. Šaty oranžové, COS, orientační cena 2200 Kč. Náušnice, F&F, 179 Kč

Co se týče střihu, nic nezkazíte, pokud zvolíte šaty, které disponují páskem ze stejného materiálu. Ten stáhne šaty v pase a dodá na siluetě.

Trendy jsou i oversized rovně střižené šaty. Ty nejlépe vyniknou na štíhlých a vysokých ženách. Navíc, pokud jim budete chtít dodat tvar, dají se opět stáhnout tenkým či širokým páskem či šátkem.

Foto: archiv firem

Džínové šaty, Pietro Filipi, 1995 Kč. Espadrilky, H&M, 399 Kč. Šaty proužkované, Karen Millen, 7500 Kč. Lodičky, Deichmann, 599 Kč. Šaty modré s páskem, Zara, 1299 Kč. Psaníčko, Answear, 439 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Zaměřte se na: Přiznané spodní prádlo

Potrpíte si nejen na dobře padnoucí, ale i vyzývavé spodní prádlo? Pak se ho nestyďte ukázat ani na veřejnosti. Naučíme vás, jak nosit krajkovanou podprsenku,...

Výběr článků

Načítám