Hlavní obsah

Zajímavé sako okoření každý model

Právo, Blanka Dvořáková

Saka či kostýmy jsou nezbytnou součástí garderoby. Některé ženy se bez nich neobejdou v zaměstnání, jiné je nosí podle nálady. Lhostejno, zda jsou nazývána i blejzrem či sáčkem, všechna korunují celkový outfit a mohou mít nepřeberné množství podob.

Článek

Držíte-li se striktně módních trendů, ty letošní nabízejí široký výběr, takže si ani v loňském modelu nebudete připadat mimo. Ideální čas je na bílé či jemné odstíny z odlehčených materiálů nebo lnu, který může být i potištěný.

Romantickým duším bude slušet řasení nebo volánky. Dámy jistě rády sáhnou po hedvábném provedení s jemným páskem. In jsou saka na holém těle. Opět letí vycpávky zvýrazňující ramena, ale již ne tak razantní jako v 80. letech.

Jak si vybrat správný model?

  • Hned se v něm musíte cítit dobře, mít pocit, že rukávy nejsou dlouhé ani krátké, úzké či široké. Kdyby vás prodavačka sebevíce ujišťovala, že vám padne, nekupujte ho.
  • Zkontrolujte zapínání, nesmí být těsné ani příliš volné.
  • Šmrnc dodávají jemné vycpávky na rameni. Větší korigují příliš široké boky.
  • Rukávy musí končit v místě, kde se ohýbá zápěstí. Potřebují-li upravit, svěřte úkol výhradně odborníkům. Zvažte ale, zda se investice, vzhledem k nákupní ceně, vyplatí.
  • Do obchodu jděte již s představou, pro jakou příležitost sako potřebujete. Pro formální schůzky se hodí střídmější barvy a klasické střihy, pro volné chvíle naopak křiklavější a vzory, které lze kombinovat i s džínsy.
  • Souměrné ženy si mohou dovolit jakýkoliv střih, dlouhonohé si musejí vybírat kratší provedení, které by nemělo nikdy sahat pod kyčle, a menší postavu naopak prodlouží pár centimetrů látky navíc.
  • Ženám plným v prsou bude slušet jednoduchý střih ze splývavé látky, která se přes jejich vnady příliš nenapíná.
  • Pokud jste akorát, zvýrazněte přednosti vypasovanými střihy lahodícími mužskému oku. Méně vyvinuté něžné pohlaví nedostatky zakryje volnějšími střihy či různými detaily. K nim patří zvětšené klopy, které vytvářejí dojem většího objemu, či různé ozdoby a kapsičky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám