Hlavní obsah

Za svůj život vděčí sportu. Američanka je v 76 letech hvězdou fitness

Novinky, Linda Humlová

Šestasedmdesátiletá Američanka Iris Davisová z Long Creeku je držitelka rekordu v kulturistice. Díky svým skvělým výkonům a inspirativnímu příběhu se stala hvězdou internetu. Právě cvičení jí také pomohlo vyrovnat se s tragickými událostmi, které jí život přinesl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Babička kulturistkaVideo: AP

 
Článek

Iris Davisová neměla vstup do dospělosti vůbec lehký. Narodila se v irském Dublinu, kde žila společně s rodiči a 13 sourozenci. Ve 14 letech začala pracovat a v 17 se vdala. O rok později otěhotněla, ale miminko po dvou měsících od narození zemřelo na zápal plic.

Naštěstí se ale Iris podařilo po několika letech otěhotnět znovu a porodit další dítě. V té době již žila v Londýně, kam se i s manželem přestěhovala. Vypadalo to, že se nepřízeň osudu podařilo zvrátit.

Vše se ale změnilo, když bylo Iris 22 let. Právě tehdy totiž při tragické nehodě zemřel její manžel. Iris v té době trpěla silnými depresemi a rozhodla se proto udělat odvážný krok a přestěhovat se do Ameriky.

Trojnásobná matka zhubla 100 kilogramů, pomohla jí operace

Styl

„Když mi bylo 22, byla jsem sice mladá a krásná, ale měla jsem za sebou hrozné věci. Rozhodla jsem se proto, že zkusím svému dvouměsíčnímu dítěti zajistit lepší život v Americe,“ říká Iris pro Daily Mail.

Jako způsob odreagování přitom zvolila cvičení, které jí pomohlo dostat se z hlubokých depresí. V 60. letech minulého století bylo ovšem ženám zakázáno navštěvovat posilovny a ženská kulturistika téměř neexistovala. První kulturistické soutěže se proto zúčastnila až ve svých 50 letech. A skončila 2. v pořadí. To ji namotivovalo pokračovat ve své vášni.

Dnes je Iris 76 let a pyšní se postavou, kterou by jí mohly závidět ženy o několik desítek let mladší. Působí ve fitness centru, kde se věnuje klientům všech věkových kategorií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám