Hlavní obsah

V Paříži se konala módní přehlídka šatů zdobených čokoládou

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž je nejen Mekkou módy, ale také unikátních cukrářských praktik, které nemají ve světě obdoby. Není proto divu, že se místní cukráři rozhodli obě řemesla spojit a v rámci 22. ročníku veletrhu čokolády vytvořili unikátní kolekci šatů zdobených čokoládou. Posuďte sami, jak se jim to povedlo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Paříži se konala módní přehlídka čokoládových šatů Video: Reuters

 
Článek

Tradiční francouzský veletrh čokolády odstartoval třicátého října. Akce byla zahájena velkolepou přehlídkou rób, které byly zdobeny nejrůznějšími druhy čokolády a čokoládových pralinek. Šaty předvedly před tisícovkou přihlížejících známé francouzské celebrity včetně fotbalisty Djibrile Cisse a modelky Maevy Couckeové.

Poselstvím celé akce je upozornit na to, že čokoláda tvoří velkou součást francouzské kultury. „Pařížský veletrh čokolády odkazuje na gastronomii, která je součástí našeho kulturního i gastronomického dědictví. Naše čokoládové delikatesy jsou známé po celém světě a přispívají k tomu, že je o návštěvu Paříže takový zájem,“ uvedla starostka Paříže Anne Hidalgová.

S tím souhlasí i zakladatelka veletrhu Sylvie Douceová, která pro agenturu Reuters dodala: „Přehlídka je ale důležitá i proto, aby lidé pochopili, že odborníci na čokoládu jsou stejně důležití jako ostatní cukráři a musí při své práci vynaložit stejné úsilí i umělecký talent.“

Reklama

Výběr článků

Načítám