Hlavní obsah

Umělkyně upravuje panenky Barbie do realistické podoby

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá ukrajinská umělkyně Olga Kamenetskaya měla slabost pro panenky od dětství. Postupem času ji ale začal unavovat stejný vzhled hraček, a proto se rozhodla, že se je pokusí přetvořit do realistické podoby. Z hobby se postupem času stalo povolání a dnes její práci s panenkami Barbie sleduje několik desítek tisíc lidí na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Panenka Barbie upravená do podoby modelky Natalie Vodianové.

Článek

Snad každá malá holčička má pro panenky slabost a nejedna k nim vzhlíží. Jejich nerealistické proporce těla i hlavy ale často mohou za to, že dívky, ale i mladé ženy získávají nereálné představy o ženských proporcích.

To se Olga rozhodla změnit, když se začala specializovat na proměny panenek. Nejprve jim z tváře odstraňuje make-up, poté ho předělá do podoby, která je o dost bližší skutečným ženám.

Inspiruje se přitom často známými osobnostmi či postavami z televizních seriálů a filmů.

Klasické panenky Barbie tak pod jejíma rukama dostaly podobu například přední ruské topmodelky Natalie Vodianové, postavy Daenerys ze seriálů Hra o trůny či hlavních protagonistů seriálu Dům z karet.

Foto: Profimedia.cz

Ruská modelka Natalia Vodianova

„Stejně jako většina začátečníků jsem začala kreslit akvarelovými tužkami a až po několika letech jsem přešla na štětce a barvy,“ říká Olga Kamenetskaya pro Daily Mail.

Její práce nejen s panenkami se stala natolik populární, že její instagramový účet sleduje přes 40 000 fanoušků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám