Hlavní obsah

Topmodelka Karolína Kurková ráda vaří a nepodléhá módním trendům

Berlín

Karolína Kurková patří již několik let mezi nejúspěšnější modelky světa. Tentokrát byla tváří berlínského týdne módy, kde se také německým novinářům svěřila, že ze všeho nejraději doma zdravě vaří a upřednostňuje pohodlnou módu před nejnovějšími trendy.

Článek

Na přehlídkových molech, ale Karolína k vidění nebyla. Seděla v publiku jako vážený host, na což moc zvyklá není.

"Tohle moc nedělám. Vždycky jsem na molu. Nikdy si nesednu, neužívám si a nekoukám na molo. Ale je to zábava," pochvalovala si v televizi N-tv svou novou úlohu. Moc se jí prý líbilo také město i předváděné modely.

Ona sama se prý módními trendy úplně neřídí. "Ráda nosím to, co je mi příjemné, v čem se cítím hezky a co je pohodlné. Hodně dám na náladu," tvrdí jedna ze tří nejlépe placených modelek na světě. V oblibě má klasickou, nadčasovou módu, která nepodléhá sezónním trendům.

Mezi nejoblíbenější oblečky pak řadí černé šaty od pařížského návrháře Azzedine Alaiy, které nosí nejraději. "Přes den si k nim mohu vzít vysoké boty nebo baleríny a večer sexy lodičky na vysokém podpatku," nechala Kurková nahlédnout do své skříně deník Berliner Morgenpost. Ráda si prý také obléká věci od návrháře Martina Margiela a ze salonů Céline a Chloé.

"Velmi si vážím i Karla Lagerfelda. Je to skvělý návrhář a fantastický fotograf," prohlásila na adresu německé ikony světového módního byznysu, která nafotila letošní kalendář Pirelli.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Kurková se svým partnerem Archiem Drurym

Hodně času tráví v kuchyni

"Miluju vaření zdravých věcí. Kupuji spoustu šťáv, ovoce, zeleniny a obilovin. Vždycky, když mám čas, vařím pro svého snoubence a syna," zmínila v rozhovoru pro Berliner Morgenpost svého partnera Archieho Druryho, který ji v Berlíně doprovázel, a jejich ročního potomka Tobina Jacka. Ten si však krásy německé metropole s rodiči prohlédnout nepřijel a zůstal v New Yorku, kde Kurková žije.

Její kuchařská vášeň prý postoupila tak daleko, že už si jako dárky přeje vybavení do kuchyně. "Teď bych chtěla opravdu dobrý mixér," poznamenala.

Vedle modelingu si šestadvacetiletá rodačka z Děčína už vyzkoušela i herectví, když se objevila ve sci-fi thrilleru G. I. Joe. V Německu se ale představila také jako zpěvačka a na tiskové konferenci zazpívala přítomným žurnalistům úryvek z hitu zpěvačky Lady Gaga Paparazzi. Později to zopakovala pro nejčtenější místní deník Bild, který její pěvecký výkon zveřejnil na svých webových stránkách.

"Ráda zpívám a určitě bych ráda zkusila natočit nějakou písničku. Proč ne? Člověk má vyzkoušet všechno," říká nejslavnější česká modelka současnosti, která se v Berlíně vedle módních přehlídek objevila také na několika VIP večírcích, kde byla vděčným terčem fotografů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám